Saturday, December 24, 2011

Cake for My Husband

Sanah helwa ya zawji Mohamad Fariq ..

Selamat Hari Jadi yang ke 28 yaa Mohamad Fariq ..ermm ni da 11 kali Juju celebrate besday Fariq (9 tahun sebagai pasangan berchenta + 2 tahun sebagai husband n wife) ..macam2 hadiah da bagi ..tapi untuk celebration tahun ni Juju tak bagi hadiah pon, Juju buatkan kek je, special cake yang Juju amik resepi dari hana, comel je gamba Eggless Choc Cake die, tu yang membuak2 nafsu nak mencube tu ..thanx yee ..


Selain dari buat kek, Juju ade buat Apam Polka Dot jugak ..resepi ni Juju buat 2 kali tau, bahan yang same, tapi care yang berbeza ..1st try x jadi sangat sebab apam nye x mo naik lak lepas dikukus, rasenye over pukul kot, tu ler, menderhake kat resepi lagi, padan muke i .. yang 2nd try hasilnya memang sangat2 berpuas hati sebab juju refer kat sorang tokey apam dari Johor ni, da kate tokey apam kan? mesti la expert kan kak am? ..


Usehe daripada mengapam tadi, dapat jugak laaa hulur2 kat Kak jiji, Mak Dede and Cik Izan ..dan yang paling penting, awal2 lagi da reserve untuk suami Juju yang tersayang dengan Mak Mertue i ..mak mertue juju kate texture apam tu macam kek, gebussss dan lazat ..pasni kalo ade sape2 yang berminat, leh ler kontek Juju k untuk order ..hehe Juju gune harge standard je, dan pasti yang membeli tu akan jadi regular customer Juju sebab Juju gerenti yang apam tu sangat gebu dan lazat ..ecewahh ..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...