Friday, December 16, 2011

Ikan Kembung oh Ikan Kembung ....

Assalamualaikum dan Selamat Tengahari ....

Ape menu lunchkorang hari ni? Kalo yang bekerje tu mesti la makan kat luarkan? Kalo yang surirumah tu, belom ade anak plak, ape la agaknye yang korang makankan? Kalo tengahari ni slalunye Juju minum F1 je, produk herbalife ..Kalo lapa jugak lagi, makan ler epal ..Kalo lapaaaaar jugak lagi, Juju bancuh la air Milo, cicah dengan cream cracker ..senang je nak jage perut sendiri ni ..lagipon selalunye Juju akan bersarapan, jadi waktu ptg x rase lapar sgt ..

Mase weekdays ni, juju akan masak utk dinner hari2, masak untuk suami kan? cian die lapar balik keje, Juju pon join la dinner dgn die skali ..Menu lak biase2 jer, IKAN KEMBUNG je ..hari2 makan ikan kembung, da jadi macam nelayan plak ..tapi Juju x kesah pon, sebaik ade Ikan Kembung ni, kalo kene makan ikan masin hari2, lagi haru ..
 
Ikan Kembung ni feveret suami Juju, kalo balik Perak pon, mak die memang hari2 masak ikan kembung ni sebab seluruh famili die suke giler makan ikan kembung goreng .. :D Kalo makan nasik dengan ikan kembung goreng je pon boleh (letak kicap sket la ..)..

Suatu hari tu, tetibe je die kate nak makan ayam goreng ..nak gelak je dengar, hehe ape ntah, kalo nak makan ayam goreng, pegi la beli ayam dulu ..x kan ikan kembung tu kalo goreng leh bertukar jadi ayam ..haiyooo ..sebab yang pergi beli barangan sumber protein ni slalunye suami Juju ler, die beli kat pasar malam ..yang Juju slalu beli barang kecik2 kt kedai runcit jer ..kalo beli barang2 kering ni, kami g beli same2 kat hypermarket ..Juju lak x pernah lak nak demand soh beli pape, cume kadang2 je la kalo rase cam da lame sgt x makan ayam atau daging, pesan la awal2 soh beli ..Kalo tidak, memang Ikan Kembung la memanjang yang dibelinye ..

Errmmm skang da kol 2.30ptg, dan perut pon da rase lapar ..Juju rase cam baby dalam peyot ni soh ubah diet laaa hari ni, nak buat laksa sket ..gune seekor je ikan kembung ..hehe perkare biase tu, kan juju makan sorang je ni ..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...