Friday, March 16, 2012

Nak Cepat Bersalin~~

Sape yang x nak cepat bersalinkan? kalo boley tak nak laaa sampai jadi bunting gajah ..hahaha tapi jangan laaa sampai tak cukup bulan lak kan?? :)

Kat sini ade la beberape tips untuk bagi cepat bersalin.  Depends laaa ibu2 nak ikut ke idak.
  1. Yang pertame2nye berdoa laa pada Allah agar cepar bersalin. (always)
  2. Pastu cakap kat baby supaya keluar cepat2, insyaallah baby denga ape yang kite cakap (always)
  3. Makan pedas2 (x dapek ar, makcik ade gastrik huhuhuhu)
  4. Aktifkan diri.  Contoh berjalan, bergerak, joging, berenang, buat keje rumah (chewah) atau buat je laaaa pape asalkan korang aktif.  Jangan panjat pokok udah ler. (da 2 hari berjoging keliling desa changkat bersame my mil and my bil)
  5. Last skali ialah bersenam.  (Bukan suke suki je bersenam k, ikut step kat bawah ni .. :) )

Nak cepat bersalin bukan sebab da x larat nak bawak baby, tapi sebab x saba giler nak tgk wajah baby ku :D muaaahaaahahaha

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...