Tuesday, March 13, 2012

Sakit Perut AAARRGGGHH ..

Sejak pagi semalam perut Juju start sakit, makan pon sikit je, macam x leh nak telan lak nasik tu.  Mase petang lak, kuar dgn my mil g TF Market, saje je nak jalan2 pas balik dr amik no fon tukang urut untuk Juju pas bersalin nanti.  Mase tu memang da sakit pinggang sikit2 da, tapi gagah kan diri jugak.  Kami carik barang untuk buat apam beras, bukan ngidam pon, tapi tangan ni rase gatal nak mengapam :D ..

Masa jalan2 carik barang tu ok ag cume sakit perut tu biase ar, tapi mase nak beratur nak bayar tu tetibe rase nak pitam lak.  Juju pon mintak la kunci krete kat my mil, nak berehat dalam krete la kononnye.  Elok je masuk krete, tetibe UWEKKKKK, haaa hamik ko, makanan yang Juju makan mase lunch tadi seme terkeluar balik, huhuhu ..

Sampai je umah terus je berbaring, sebab memang x larat sangat2.  Dalam setengah jam berbaring tu, da ok sket, Juju amik la bpm nak cek blood presure, haaa 123/76 ..x pernah2 smpi ke 120 ke atas tau bp Juju sebelum ni.  Jadi Juju pon terus je berbaring.  Mase tu perut da makin kuat lak sakitnye, x tahan sgt, nak nangis lak rasenye.  Huhuhuhu jangan la buat mommy camni ..

Dalam kol 8 tu, my mil sediakan dinner utk famili, tu pon makan sket je.  Pastu baring balik.  Tetibe telinge Juju panas, cakap dgn my mil, my mil rase ermmmm 'da demam ni, de rase sakit x?'  Juju angguk 'sakit, tapi leh tahan lagi' ..'da tu cane ni? nak gi hospital ke ni?' Juju geleng 'x mo, kalo g hospital mesti kene warded' Juju x mo duduk dalam hospital, tunggu sampai Juju betol2 x larat baru g hospital.  my mil ikut jer~

Semalam kol 12 da tido, sebelum tido my mil buatkan Milo O panas.  Terbaik ..Perut ngan pinggang masih lagi sakit.  En Rahim pon sakit gak.  Badan pon da makin panas, tapi x de termometer, jadi x dapek laaa nak sukat suhu.  Ingat da nak beranak da semalam sebab sakit perut non stop dari petang bawak ke malam sampai ke pagi.  Da macam2 doa laaa da bace, rupe-rupenye pada pukul 5 pagi tadi, sakit perut, sakit pinggang, demam, puupppp ilang sekelip mate.  Juju bagitau my mil, my mil kate alhamdulillah, sebaik x de pape~~

Pagi tadi jugak surf internet, nak tau laaa jugak ape kene kat aku semalam.  Sakit perut, sakit belakang, demam dan muntah.  Info yang aku jumpe bagi jawapan yang same iaitu pre-eclampsia.  Erkk tapi bp aku ok je.  Tak pe, sat ag Juju de appointment kat KKIA, nnt Juju tanye kat misi~~ CUAK.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...