Wednesday, June 27, 2012

wowww 1001 giveaway

  walopon aku ni passive and new blogger, follower pon brape kerat jer ...ingat aku tak teringin ke nak join wowww 1001 giveaway ni ..????
 
aku da pon melayakkan diri utk menyertai  promosi 'wowww 1001 giveaway' yang di anjurkan oleh kkida dari 1001resepi ni dengan menge'LIKE' seme facebook di bawah:
 
 
 
keterujaanku menyertai promosi GA ni sbb gift die best ..cekidaut kt bawah ni:

table runner
bakul yang cambest

dessert plate

barangan tupperware

tall mug
another table runner termasuk bekas kotak tisu dan pelapik gelas ini...
yg paling best,
  taraaaa pie maker ..

chaiyokk juju, inilah masenye ko nak menambah barangan dalam umah ko ni :) ..
koreng2 yg membace blog aku ni pon join laaa promosi n k ..
chow cincau ..

Ulasan berita semalam ..

Baru je belek paper semalam, belek punye belek terbace artikel pasal 'Abhishek berang bentuk badan Aishwarya dipersoal'.  Best tol kaloo dapat laki cam Abhishek ni, hehe ..Da orang dok kutuk bini die, memang patut pon si Abhishek tu marah kan?  Normal la tu ..haaa bace ni ..yang tak normalnye kalo orang lain kutuk bini sendiri, yang si suami pun dok skali ngutuk jugak ..tu baru laaa tak patut ..lagi tak patut kalo yang si suami tu dok compare2 badan bini die dengan orang lain, elok amik hammer ketuk pale suami tu bio jadi pendek ..punye laaa susah bawak perut mase ngandung, sakit mase nak beranak, blom kire stress sbb hormon berubah2 ag, tak ley pikio ke ..

Ermm berite lain lak, Kelayakan Piala AFC: Malaysia belasah Filipina 7-0 ..da ku jangke, sbb Filipino mane reti main bola.  Kaki bangku seme.

Berite EURO?? aku x bace ..aku cume nak tau sape yang menang je nanti.  :D

Sekian ulasan berita semalam.

Tuesday, June 26, 2012

Sardine Roll

 
Haaa malam ni kite meroti lak ..resepi buat sardine roll ni aku buat jugak untuk koktel roll ngan sardine bun.  Sedap ok.  Texture die gebu, bukan cakap kosong maaa, tengok gambar da tau rase die cane ..

Resepi original from hana kot, tapi die wat cinnamon roll.  Pastu mat gebu gune resepi buat roti tu utk wat tuna roll.  Aku lak wat berbagai2 roll


Sape2 nak rase, meh la datang pondok buruk aku kat Saujana Utama ni ..hehe


Lempeng dan Roti Canai di pagi hari

Sarap ape kome??  Harini Fariq cuti sebab die ade interview kat mida.  Jadi aku pon wat ler sarap yang berat sket.  Selalunye aku gorengkan koktel je sebelum die gi keje.  Menu sarap kami arini ialah lempeng.  Lempeng biase2 je, makan dengan sambal ikan bilis.  Bahan-bahan die mudah je, tepung, telur, bawang besar, garam ngan air ..senang giler kan??

Sebenarnye harini bukan makan lempeng je, tetibe fariq g beli roti canai ..haaa sampai malam ler teman x memasak ..dok ngabihkan sarapan pagi je nanti :) ..

Monday, June 25, 2012

Setengah hari Adriana di nursery

Harini ade 2nd interview, jadi kene la hantar Adriana g nursery lagi.  Oleh kerana cepat abis interview nye, jadi cepat la amik Adriana kat nursery.  Bayaran untuk day care, RM20 per day.

Semalam aku msg kak noni bgtau nak anta Adriana untuk day care, tapi tak de respon.  Pagi tadi aku men terjah je nursery tu untuk anta Adriana.  Pastu aku msg kak noni bgtau yang aku da anta Adriana g nursery die.  Tak lame pastu kak noni reply msg aku, 'ok..dia x pandai hisap puting susu ..susah gak nak bg susu' ..bile da dapat msg camtu aku pon risau gak, risau dorang x bg Adriana susu plak kang.

Jadi, memang aku bajet nak amik adriana lebih awal laa dari sblm ni.  Dalam kol 1.30 aku sampai nursery.  Penjage tu soh aku tunggu kat luar jap sbb Adriana tgh mandi katenye.  Dalam tempoh 10 minit aku tunggu kat luar tu, aku dengar 2 -3 baby kat dalam nursery tak berenti nangis.  Menangis style Adriana.  Menangis sampai nak keluar anak tekak.  ishkk baby sitter tu x pujuk2 ke??? Aku x bajet pon baby yang menangis tu Adriana.  Sebab baby sitter tu kate Adriana tgh mandi.  Adriana memang suke mandi, kalo dapat air, orang cubit die pon die tersengih2.  

Dalam kol 1.40 tu baby sitter tu bukak pintu, n bawak keluar Adriana, ermm bagus anak ma diam je ..bile masuk je krete aku dengar Adriana tersedu sedan, ishkk apehal plak ni ..Elok aku hidup kan enjin krete, Adriana terus menangis kuat2 ..huhu pujuk nye pujuk, peluk punye peluk, baru laa diam, tu pon ade saki baki sedu sedu tu lagi ..kesiannye ..dari nursery sampai ke rumah aku bawak krete gune sebelah tangan je, sebab sebelah tangan lagi dok pelok Adriana ..hebat, aku memang hebat ..

Sampai rumah, Adriana terus lene, mate tertutup rapat, masih tersedu2 lagi, tapi tangan die tamo lepaskan tangan aku (camno aku nak tenet ni ...) ..skang da kol 3.30, Adriana masih lagi tido, masih lagi tersedu.  Pade hemat aku, mesti Adriana antara beberape baby yang menangis tak renti2 mase kat nursery tadi ..ntah brape lame Adriana tu da nangis agaknye .. :(  Sory Adriana.

Sian anak ma, tengah tido pon leh tersedu-sedu lagi

Aku cite kat kawan aku, kawan aku cakap nak buat camne, nursery dengan working parent memang  saling memerlukan.  parent perlukan nursery utk jage anak2 mase g keje.  Nursery lak perlukan duit parent utk bayar gaji pekerja dan perbelanjaan utilities.  Dan semestinye baby yang dok kat nursery ni jenis yang kuat semangat, berdikari, dan pandai jage diri.  tuiihh ..

Sunday, June 24, 2012

Apam Gula Merah ku yang tersenyum lebar ..ke tersengih???..


Hattoi, fobia tol aku kalo buat apam mekar la ..orang lain buat apam mekar cantik je, aku buat apam mekar jadi apam tersengih lak ..ntah ape ntah yang x kene ..geram tol ..aku suke makan apam mekar bukan pe, sebab texture die lebih spongy.  Tak kesah rupe apam yang suke tersengih ni buruk ke ape, asal kan sedap di mulut.












Sebenarnye nak anta Apam Gule Merah ni kat surau, tapi da tersengih2 ibarat kerang busuk, aku lupekan je laaa hasrat nak mengantar ke surau tu ..huhu.  Bukan pertame kali aku mengantar makanan ke surau ni, sebelum ni ade gak antar Apam Beras sebekas, mintak jiran aku anta kan.  Jiran aku tu warge emas, cikgu pencen,  memang ahli jemaah surau.  Errmm aku jadi ahli jemaah?? lom mase lagi kot.

Saturday, June 23, 2012

My Bakery World di Saujana Utama

Pelaburan pertama di My Bakery World

hoiyoyo ..kedai jual barangan buat roti ngan kek da ade kat Saujana Utama.  Lepas aku da keje balik kang, aku da tau nak abiskan duit ke mane da  ..hehe

Mase beli sarapan pagi tadi, aku jalan2 keliling Saujana Utama jap, almaklum laa, da lame gile kot aku tak berpeluang nak jalan2 lihat dunie.  Adriana tinggal jap dengan Abah k, Ma nak gi jenjalan.

Mase tengah sentimental (atau sakit mental :D) bawak krete pagi tadi, tibe2 mataku terpana melihat kedai My Bakery World.  Wah best best,  dulu kat Saujana Utama ni ade jugak kedai jual barang bakery, tapi da tutup da, sebab owner tu kate tak dapat sambutan.  Memang laaa x dapat sambutan, name je jual barang bakery, tapi baking powder, coklat masakan pon x de ..Tuuiiihh ..

My Bakery World ni best ar, macam2 ade walopon barang die x sebanyak kat Bagus.  Tengok harge barang die pon ok, x mahal.  Harap2 lame2 kat Saujana Utama ni ye ..I love My Saujana Utama.

Thursday, June 21, 2012

Roti Orang Rajin

 
Haaa ini laaa Roti Orang Rajin namenye ..da petang2 ni rase lapar lak, memandangkan ade roti expired sehari dalam peti ais, aku decide makan roti jer ..huh diet nasik aku arini ..good~


Inti die lak, korang ingat tak daging ayam tesco yang aku beli minggu lepas, yang da x ade shape tu, yang da jadi macam ayam cincang tu ..2 keping daging ayam tesco tu aku hancurkan terus, pastu goreng separuh masak.  Angkat.  Dalam bekas lain, pecahkan sebiji telur ayam, kacau bersama bawang besar didadu dan sedikit garam.  Tuang ke dalam kuali, kemudian terus masukkan daging ayam tesco yang da digoreng separuh masak tadi.  Goreng sampai masak lah ..kemudian angkat.

Yang roti tu, kalo korang nak toast pakai toaster buleyy, nak bakar kat kuali pon x de hal ..kalo nak bakar gune kuali, utk dapatkan crunchy pd roti, korang gune minyak zaitun sikit.  kalo x de, gune minyak masak pon x de hal la ..memang layan ..cube la ..

Burger Malaysia repeat again ..again ..agaaaain ..Oh My English!!

Salam 1 USA, hek hek btol kan balik, kang ade plak blog yang kene black list dgn secret agent kang ..

Salam 1 Malaysia ..

Adriana yang sangat suke bermain-main
Penat ni melayan anak dare seorang ni.  Mate Adriana da mengantuk, tapi tamo tido, sampai berair da mate tu ma tengok tapi  tahan tamo tido, nak main ..ishkk ..ma da tutup lampu bilik, da letak Adriana atas tilam spring 20 inci, da pasang aircond smpi negatif 13 bawah tahap beku nak bagi Adriana tido, tapi die dok tergelak-gelak lagi ajak main sejak kol 4 pagi tadi ..huhuhu jangan gini, ma tak sidai baju lagi, tak basuh pinggan lagi, tak buang sampah lagi ..dalam kol 12tghri baru laaa bayi bertuah tersebut tido ..hoiyoo  baru la senang jiwe aku sikit ..ishkk moto bunyi enjin kuat ni asik2 lalu depan umah je, aku lempar pulak dengan pinggan kang ..mengganggu tido anak ku aja ..

haaa harini aku sarap koktel je, makan dengan tomato, pastu letak sos cili ngan mayonis ..jadi ler nak lapik perut ..semalam aku de wat kueh, tadaaaaa tengok laa Burger Malaysia ku yang tidak lagi rentung.  Aku da amik iktibar di atas kejadian minggu lepas, jadi aku goreng BM aku dengan api yang paling kecik ..ni ar hasil nye ..habis lincin ke lime2 bijik kueh BM tu ..

aku dok cube2 wat berbagai kueh ni bukan ape, saje nak praktis kot da beranak 11 nanti, anak plak sedang membesar dan kuat makan, makan kueh sorang 6 ketul, darab dengan 11 orang anak, campur dengan ma ngan abah skali, kot mase tu da ade menantu, tambah dengan cucu ..mase tu plak harge kueh da jadi seringgit seketul kot haha  ..waaaaa jauh betul pikio nye ..

nak letak resepi kah?  amik je la ea .. :D

Bahan-bahan:

- 3/4 cawan tepung gandum
- 3/4 sudu besar gula kastor
- 1 sudu besar susu tepung
- 3/4 sudu besar shortening @ lemak sayuran
- secubit garam
- 1/2 sudu teh yis (mauripan)
- 50ml air suam

Cara nak buat nye plak :

1)  Larutkan 1/2 sudu teh gula kastor dalam air suam, pastukan masukkan yis.  Kacau sket.  Ketepikan.
2)  Di dalam mangkuk lain, campurkan tepung gandum, baki gula, garam, shortening dan susu tepung, kacau rata smpi jadi seakan2 serbuk roti.  Buat bulatan kat tengah2.  Masukkan campuran yis yang telah berbuih tdi ke dalam campuran tepung.
3)  Gaul sampai adunan tak melekat kat tangan.  Kalau agak2 doh tu keras, leh tambah sket air lagi.
4)  Bahagi doh kepada 5 bahagian.  Bulat2 kan dan penyetkan doh tu sket.
5)  Perap selama 45minit atau sejam atau sehingga saiz doh tu jadi berganda.
6)  Boleh goreng dengan api perlahan sehingga warna keperangan.
7)  Bile da masak, angkat
8)  Bile da sejuk, potong tengah2, tapi jangan sampai putus.  kemudian letak laa sambal ikan bilis dengan timun.



Wednesday, June 20, 2012

Hobi baru Adriana

Selamat pagi ..

Adriana tengah lene, mari bertenet jap.  Mase nak stat tulis n3 arini, rase blank jap.  Ntah nape ntah, rindu kat Adriana kot.  hehe jom intai die jap.

Erm tengah nyot nyot rupenye.  Ni ler perangai terbaru Adriana ni, kalo boring2 atau ngantok2, die stat la operasi menghisap ibu jari die, pastu lene.  Kadang2 bukan masuk ibu jari je, kelime2 jari seme nak dimasukkan dalam mulut tu.  Hyee sukati la anak bijak ma nie ..Jangan Adriana masukkan jari kaki dalam mulut udah.

Abah Adriana nak belikan Adriana puting pacifier, ermm kene fikir banyak kali dulu ni ..Ape yang aku denga kalo pakai pacifier ni leh mengganggu pertumbuhan gigi baby ..huhu tapi kalo dikira tahap kebersihan lak, pacifier lagi senang nak control berbanding biarkan baby isap jari sendiri.  pepon, wait n see je laaa ..wat keputusan nnt mengikut keadaan ..

Eh tengok bawah ni ..manisnye Adriana ..sebijik cam muke abah die ..

Adriana yang lebih mirip muke Fariq - aku jeles
Aku tengah ngandung 6 bulan - 2011


Gambar kawen kitorang - 2010











Adriana sayang abah, abah pon sayang Adriana ..Ma pon same laaa, sayang Adriana, sayag ma gak k ..

Tuesday, June 19, 2012

Daging Ayam Tesco

Assalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh ..

Silelah jawab wahai saudara2ku dan silent reader sekalian ..hehe :D

Sarapan ape korang pagi tadi? Aku tak sarapan pon, terus amik brunch (bf + lunch) ..al kisah da keluarkan Daging Ayam Tesco nak digoreng pagi tadi, sebab nak melayan bayi bertuah Adriana tu, x nak tido2, asyik nak main je, kol 1tghri baru mate die lelap.  sabo sabo ..yang Daging Beger Tesco tu plak da jadi lembik giler, biler dipegang jadi hancur terus, x nmpk shape daging beger, tapi da jadi ayam cincang ..itu bezenye beli barangan murah ..hoiyooo jadi aku pon amik la 2 slice daging beger, aku satukan, aku shape balik, then aku goreng ..rase still ok, sebab aku ni bab bab makan x cerewet, jadi aku x de problem nak makan Daging Ayam brand Tesco pon.

Oh ye, untuk dinner semalam aku masak sardin, goreng sayur sawi, telur dadar n ikan tenggiri pekasam.  Alhamdulillah licin habis dan bruupp kenyang.  Less is more.  Iyupp agreed.  



 Air plak minum air sirap je.  Tengok gambar bawah ni, si gemuk pendek dan si kurus tinggi :D ..Adriana minum susu badan ma ag, jadi lom ade cawan.  Da pandai minum pakai cawan nanti, kite belikan awak cawan k.

 

Sejak aku menulis blog ni, aku rase aku banyak ambik gambar.  Ekceli, aku ni ade sijil Fotografi tau.  Aku amik kelas Video and Fotografi mase aku tingkatan 2 kat skola aku, Sekolah Agama Menengah Rawang, kelas tu setiap hari Sabtu.  Kalo cuti skola, abah aku antar aku sampai stesen komuter sg buloh, pastu amik komuter sampai rawang.  Dari rawang, aku naik teksi sampai puncak bukit SAMER tu.  Yuran kelas tu RM50 sebulan.  Consider murah la tu beb, sbb tengok kelas fotografi skang ni harge beratus2.  Hoh, pandai ko makan duit rakyat malaysia nampak???? ..

Jenis kemere yang aku gune lak yang manual, mane ade kemere digital tahun 1997 tu, ade la beberape setting setiap kali nak snap.  Kalo salah setting, efek die jadi lain.  Dalam seminggu, cikgu fotografi tu bagi 5 kali snap je pakai kemere die, pandai2 la setting kemere, cari scene yg lawa, carik cahaye matehari ..hoiyyooo ..minggu depan nye kitorang dapat gambar yang kitorang snap minggu sebelumnye, sblm bg kat student, cam biase ar, kene kritik dulu ..gambar2 tu kendian kitorang lekatkan kat buku scrap.
Nak lagi rare, try ler gune kemere jenis ni.  hoiyo


Ehsan @ Curik kat Google














Aku ade gak carik balik buku scrap aku tu, tapi x jumpe da ..huhu hasil karya agungku hilang begitu saje ..hok hok ..tapi kini aku hanye amik gambar gune kemere henset je ..hahahaha cakap pong pang pon x gune ..hehe

K, kite tengok gambar Adriana lak.  Memang erat die pegang 'cing cing bear' die.  Cume Fariq kate tengok2 sikit Adriana tu, takut die mencederakan diri sendiri nanti ..okies..




Monday, June 18, 2012

Hari yang biase untuk orang biase

Da lame sangat da rasenye aku tak bukak facebook aku, salah satu sebab ialah aku tak suke dengan 'wajah baru' facebook tu.  Lagi 1 sbb ialah aku tak suke tengok wajah n komen seseorang dan beberape org dalam facebook tu ..hak tuih ..

Semalam hari Ahad, pe aku buat ea?

Ermm utk lunch smlm, aku masak biase2 je.  Kobis masak lemak putih, ikan goreng sambal ngan ikan pekasam.  Kalo ikut aku, lauk camni da cukup sedap da.  Kalau selere orang lain mungkin makan ikan goreng dengan kicap lagi sedap kot.  :(

lauk lunch semalam
Ikan pekasam tu aku amik kat umah kakak aku tahun lepas.  Giler lame di'pekasam'kan.  Mesti giler tinggi kalori ikan pekasam tu.  huhu.  Tapi aku lagi suke ikan pekasam yang mak andak bagi, sebab ikan tu kering dan ikan tu x hancur mase digoreng dan bau ikan pekasam tu x kuat.  Sedap sedap.  Ntah biler ar mak andak nak bg my mil ikan pekasam ag, boley ar aku 'kapoww' ..

Mase petang kitorang g tesco lak.  Nak gune voucher Tesco yang fariq dapat dari akbar utusan, menang peraduan.  Rajin betol fariq ni masuk peraduan, menang pon da berkali2, dapat cash la, dapat telefon edisi merdeka (emas u), n kali ni dapat voucher RM100.

Mase listkan barang nak beli tu, rasenye da bajet plus minus 100 je, tapi bile sampai sane n tengok harge jualan die, ermm da bayang2 over bajet.  Dan memang total amount die lari dari bajet.  Hoh.

Dalam Tesco Extra semalam, ntah nape Fariq amik Vico masuk dalam troli.  Die substitute Milo kot sbb Vico tu $9.99 je.  Seingat aku la, last aku minum Vico mase darjah 5 dulu.  Mase tu Vico baru je keluar iklan, so kawan2 aku ni sebok bawak bekal air Vico g sekolah.  Aku suruh mak aku beli Vico, mak aku kate Milo lagi sedap.  OK fine.  Jadi aku ngecak2 je laaa kat kawan2 aku yang bawak bekal air Vico ni.  Mase tu aku rase sedap je air Vico ni,  cume sebelum minum tu kene goncang dulu, sbb serdak (atau serbuk, atau ape2 je la) die cepat jatuh ke bawah.

Tadi aku bancuh Vico, buat kedua kalinya aku minum seumur hidup aku, pendapat aku, rase die still lagi ok.  Takde iklan baru ke Vico.

K la, nak share wajah Adriana yang baru.  Da pandai main buih ni~ comotzz kan? hehe



 Meh sayang ma sket ..mmuuaahhh ..






Saturday, June 16, 2012

Sarap di pagi Sabtu

Salam Sabtu ..sarap ape pagi ni ea? aku makan biase2 je ..nasik goreng ..orang rajin camtu ar ..dan arini ade lebih rajin sket ..terajin buat beger malaysia, terentung sket hoiyooo ..rase ok ar, rangup di luar, gebu di dalam ..cam biase ar amik resepi kat blog orang, pastu test power kat dapur buruk aku tu ..

Nasik Goreng Cili Padi dengan Berger Malaysia Rentung

Kalo sebelum2 ni aku update entry memasak ni kat Dari Dapur Juju, tapi bile fikir2 balik, baik aku lupekan je laaa meng up date n3 kt situ, aku bukan pakar memasak pon, ade title chef jauh skali ..setakat suke mencube je tak perlu la nak bukak blog khusus utk masakan kot kan? lagi2 nak show off bende rentung ni, wat maluu je hehehe ..

Okeh ..jom cekidaut resepi Beger Malaysia Rentung (BMR) ni.  Sukatan ni leh ar dapat 5 ketul kueh beger mesia ni ..

Bahan-bahan:
  • 3/4 cawan tepung gandum
  • 3/4 sudu besar gula kastor
  • 1 sudu besar susu tepung
  • 3/4 sudu besar shortening @ lemak sayuran
  • secubit garam
  • 1/2 sudu teh yis (mauripan)
  • 50ml air suam
 Cara nak buat nye plak :

1)  larutkan 1/2 sudu teh gula kastor dalam air suam, pastukan masukkan yis.  Kacau sket.  Ketepikan.
2)  Di dalam mangkuk lain, campurkan tepung gandum, baki gula, garam, shortening dan susu tepung, kacau rata smpi jadi seakan2 serbuk roti.  Buat bulatan kat tengah2.
3)  Masukkan campuran yis yang telah berbuih tdi ke dalam campuran tepung.  Gaul sampai adunan tak melekat kat tangan.  Kalau agak2 doh tu keras, leh tambah sket air lagi.
4)  Bahagi doh kepada 5 bahagian.  Bulat2 kan dan penyetkan doh tu sket.
5)  Perap selama 45minit atau sejam atau sehingga saiz doh tu jadi berganda.  Sile lihat gambar.

Sebelum perap
Selepas diperap selama 45 minit
6)  Boleh goreng dengan api perlahan sehingga warna keperangan.  Jangan jadi hangus cam aku punye BMR plak.
7)  Bile da masak, angkat, toskan.
8)  Bile da sejuk, potong tengah2, tapi jangan sampai putus.  kemudian letak laa sambal ikan bilis dengan timun.

Haaa cik nah ooii, ko x reti nak buat sambal ikan bilis??? nak aku ajar jugak??? haaa amik kat bawah ni ..

Sambal Ikan Bilis

Bahan-bahan:
  • 2 biji bawang besar*
  • 1 ulas bawang putih*
  • (* - dikisar halus)
  • 1 cawan cili kisar
  • 1/2 cawan jus asam jawa
  • garam dan gule secukupnye
  • segenggam ikan bilis (rendam smpi lembut pastu tos kan)
  • 1 bijik bawang besar (yang sedang2 besar nye) - dimayang
Cara-cara:
  1. Panaskan minyak dalam kuali, tumis bahan kisar sehingga naik bau, masukkan cili kisar dan tumis sampai garing, masukkan jus asam jawa, garam dan gule.
  2. Masukkan ikan bilis dan masak smpi pekat.
  3. Tambah hirisan bawang besar yang dimayang, masak sampai bawang tu layu.
  4. ok siap.
Ade rase cam nak cube ke Beger Mesia Rentung aku ni? hahaha ...

Friday, June 15, 2012

Dah kol 7.30 malam, tapi tak mandi lagi ..???

Si busuk Ma ni tengah tido, tapi die tak mandi lagi.  Abah Adriana ni bukan suke orang kacau anak die tengah tido, boley jadi gadoh besar dibuat nye ..



Kate orang, baby blaja mase tgh tido, ermm Ma pon x mo la kaco baby Ma tengah blaja.  Blaja rajin2 ye Adriana.  Bangun nanti Ma mandikan dengan warm water k.

syhh jgn bgtau ibu dan ibu mertuaku ..


Selamat Hari Jumaat

Ape menu makan tengahari anda?  Harini kite makan bihun sup simple dengan air oren je.  Malam kang kite masak lain lak untuk kite ngan Fariq berdinner :D ..  

Bihun Sup Simple (BSS)

Air Oren

Ermmm tak sangke da hari Jumaat da, ingatkan baru hari Rabu.  Nampaknye interview yang aku pegi minggu lepas x berjaye la kot, diam je ..huhu tapi kalo dapat keje pon, mesti rase cedih nak tinggalkan Adriana.  Adriana pon cam tau2 je aku aktif mencari keje skang ni, asik meragam je.  kesian.

Semalam memang Adriana ni da start mencabar kesabaran ma ngan abah die.  Satu hari tido setido tidonye, tup tup kol 1pagi die bangun, pastu merengek, menangis.  Addooiii ..da suwe susu, da sapu minyak telon, da check pampers, da tukar pampers, da bukak barut, da pasang aircond, da didokong, da didodoi, tapi menangis gak lagi.  Menangis sikit2 tak pe, ni menangis sampai nak keluar anak tekak, kuat giler, agak nye sampai ke planet pluto leh denga suare Adriana ni ..Penat ma ngan Abah pujuk Adriana ni ..dalam kol 4 gitu Adriana diam da, tapi merengek2 ar sket dan tak mo diletak.  huhu sebaik ma x keje tau, leh la nak layan awak.  Tapi sian kat abah, mane nak layan EURO12, mane nak layan Adriana ag ..Baby baru baik demam memang camtu kot~~

Esoknye, jiran selang 2 buah rumah tanye Adriana sehat ke?  Hehehehe mesti die denga suare Adriana menjerit semalam hehe ..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...