Tuesday, June 19, 2012

Daging Ayam Tesco

Assalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh ..

Silelah jawab wahai saudara2ku dan silent reader sekalian ..hehe :D

Sarapan ape korang pagi tadi? Aku tak sarapan pon, terus amik brunch (bf + lunch) ..al kisah da keluarkan Daging Ayam Tesco nak digoreng pagi tadi, sebab nak melayan bayi bertuah Adriana tu, x nak tido2, asyik nak main je, kol 1tghri baru mate die lelap.  sabo sabo ..yang Daging Beger Tesco tu plak da jadi lembik giler, biler dipegang jadi hancur terus, x nmpk shape daging beger, tapi da jadi ayam cincang ..itu bezenye beli barangan murah ..hoiyooo jadi aku pon amik la 2 slice daging beger, aku satukan, aku shape balik, then aku goreng ..rase still ok, sebab aku ni bab bab makan x cerewet, jadi aku x de problem nak makan Daging Ayam brand Tesco pon.

Oh ye, untuk dinner semalam aku masak sardin, goreng sayur sawi, telur dadar n ikan tenggiri pekasam.  Alhamdulillah licin habis dan bruupp kenyang.  Less is more.  Iyupp agreed.  



 Air plak minum air sirap je.  Tengok gambar bawah ni, si gemuk pendek dan si kurus tinggi :D ..Adriana minum susu badan ma ag, jadi lom ade cawan.  Da pandai minum pakai cawan nanti, kite belikan awak cawan k.

 

Sejak aku menulis blog ni, aku rase aku banyak ambik gambar.  Ekceli, aku ni ade sijil Fotografi tau.  Aku amik kelas Video and Fotografi mase aku tingkatan 2 kat skola aku, Sekolah Agama Menengah Rawang, kelas tu setiap hari Sabtu.  Kalo cuti skola, abah aku antar aku sampai stesen komuter sg buloh, pastu amik komuter sampai rawang.  Dari rawang, aku naik teksi sampai puncak bukit SAMER tu.  Yuran kelas tu RM50 sebulan.  Consider murah la tu beb, sbb tengok kelas fotografi skang ni harge beratus2.  Hoh, pandai ko makan duit rakyat malaysia nampak???? ..

Jenis kemere yang aku gune lak yang manual, mane ade kemere digital tahun 1997 tu, ade la beberape setting setiap kali nak snap.  Kalo salah setting, efek die jadi lain.  Dalam seminggu, cikgu fotografi tu bagi 5 kali snap je pakai kemere die, pandai2 la setting kemere, cari scene yg lawa, carik cahaye matehari ..hoiyyooo ..minggu depan nye kitorang dapat gambar yang kitorang snap minggu sebelumnye, sblm bg kat student, cam biase ar, kene kritik dulu ..gambar2 tu kendian kitorang lekatkan kat buku scrap.
Nak lagi rare, try ler gune kemere jenis ni.  hoiyo


Ehsan @ Curik kat Google














Aku ade gak carik balik buku scrap aku tu, tapi x jumpe da ..huhu hasil karya agungku hilang begitu saje ..hok hok ..tapi kini aku hanye amik gambar gune kemere henset je ..hahahaha cakap pong pang pon x gune ..hehe

K, kite tengok gambar Adriana lak.  Memang erat die pegang 'cing cing bear' die.  Cume Fariq kate tengok2 sikit Adriana tu, takut die mencederakan diri sendiri nanti ..okies..




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...