Thursday, June 21, 2012

Roti Orang Rajin

 
Haaa ini laaa Roti Orang Rajin namenye ..da petang2 ni rase lapar lak, memandangkan ade roti expired sehari dalam peti ais, aku decide makan roti jer ..huh diet nasik aku arini ..good~


Inti die lak, korang ingat tak daging ayam tesco yang aku beli minggu lepas, yang da x ade shape tu, yang da jadi macam ayam cincang tu ..2 keping daging ayam tesco tu aku hancurkan terus, pastu goreng separuh masak.  Angkat.  Dalam bekas lain, pecahkan sebiji telur ayam, kacau bersama bawang besar didadu dan sedikit garam.  Tuang ke dalam kuali, kemudian terus masukkan daging ayam tesco yang da digoreng separuh masak tadi.  Goreng sampai masak lah ..kemudian angkat.

Yang roti tu, kalo korang nak toast pakai toaster buleyy, nak bakar kat kuali pon x de hal ..kalo nak bakar gune kuali, utk dapatkan crunchy pd roti, korang gune minyak zaitun sikit.  kalo x de, gune minyak masak pon x de hal la ..memang layan ..cube la ..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...