Tuesday, July 17, 2012

Bawa telefon, iPad ke sekolah

PUTRAJAYA 16 Julai - Kementerian Pelajaran sedang merangka Draf Peraturan Pendidikan (Disiplin Murid) 2012 yang akan membenarkan pelajar membawa peralatan komunikasi termasuk telefon bimbit dan iPad ke sekolah mulai tahun depan.

Timbalan Menteri Pelajaran, Datuk Dr. Wee Ka Siong berkata, pihaknya bagaimanapun akan menetapkan garis panduan yang mengawal penggunaan alat komunikasi tersebut bagi mengelakkan ia mengganggu proses pengajaran dan pembelajaran di kelas.

Menurutnya, keputusan untuk membenarkan telefon bimbit dibawa ke sekolah adalah selari dengan perkembangan semasa serta mengambil kira faktor keselamatan pelajar.

''Sebelum ini, para ibu bapa pernah beberapa kali meminta Kementerian Pelajaran membenarkan pelajar membawa telefon bimbit ke sekolah, ini bagi membolehkan mereka mengawasi pergerakan anak mereka," katanya.

Sumber :  Utusan Online; Bawa telefon, iPad ke sekolah

psttt bukan nak kate ape, mase aku belajar dulu, aku selalu bersms mase mass lecture.  Kawan aku siap main game ikan lagi.  Agaknye camne laaa pihak sekola nak mengawal penggunaan telefon ngan ipad supaye 'tak menggangu proses pengajaran dan pembelajaran di kelas'.  hik hik ..

Fikir-fikirkanlah dan selamat beramal.  Kemudian klik SINI.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...