Tuesday, July 17, 2012

Herbalife. Bagus ke untuk kurangkan berat badan?

Artikel Herbalife ni aku amik dari blog Kevin Zahri. Sape Kevin Zahri tu??? OK Kevin Zahri merupakan graduan ijazah Kejuruteraan Mekanikal (minor Ekonomi) dari Universiti Northeastern (Boston), Amerika Syarikat. Beliau merupakan fitness selebriti Malaysia dan juga dikenali sebagai cikgu fitness. Dalam beberapa tahun ini, beliau telah meninggalkan impak dan kesan yang begitu besar dalam industri kesihatan dan kecergasan sebagai hos TV, penceramah, penulis dan web entrepreneur.

Memang berpengaruh jugak Kevin Zahri ni kan?? Jadi mari kite lihat ape kate beliau tentang produk Herbalife, Formula 1, Nutritious Mixed Soy Powder.
 

"Memang selalu sangat saya menerima email yang bertanya tentang effectiveness produk-produk slimming seperti Herbalife ataupun Jus Mate 5. Malah selalu pelbagai pihak berjuma dengan saya untuk jadikan saya jurujual. Tapi saya kurang suka menjual produk yang saya sendiri tak guna. Jadi hari ini, biar saya merumus produk Herbalife Formula 1 Nutritious Mixed Soy Powder secara jujur :)
Sebelum apa2, biar saya katakan bahawa saya bukanlah jurujual produk-produk ini dan of course tidak menerima apa2 ganjaran daripada mana-mana pihak.

Formula 1 Nutritious Mixed Soy Powder

Formula 1 Nutritious Mixed Soy Powder merupakan produk pengganti sajian. Ia bekalkan protein, karbohidrat dan lemak mengikut kadar kalori (lebih kurang) 40:40:20. Kalau anda pembaca eBook-eBook saya, sudah pasti anda faham kadar kalori. Secara ringkas, kesemua produk suplemen pengganti makanan dihasilkan untuk membekalkan kesemua makro-nutrient (karbohidrat, protein dan lemak). Jadi pengguna tidak perlu pening kepala untuk mencari makanan sendiri! Bagus kan? Memang bagus.



Adakah ia mengandungi ramuan magic untuk kurangkan berat badan?

Tidak sama sekali. Konsep Herbalife Formula 1 Nutritious Mixed Soy Powder atau mana meal replacement supplement adalah untuk memastikan anda dapat bekalan makanan/nutrisi yang seimbang dan lengkap. Jadi macamana boleh kurus pulak? Bila anda gantikan makanan seharian anda yang kurang baik dengan makanan yang lebih baik (daripada suplemen) ia secara tak langsung membantu anda hasilkan defisit kalorie. Jaid dengan adanya defisit kalorie ini, anda akan kurangkan berat badan. Itu adalah asas weight loss yang paling … well … asas! :)"


Itulah antara ulasan atau komen Kevin tentang Herbalife ni.  Kalau anda ingin kurus, Herbalife ade rahsianya.   Call 019-3072864 (Jiji) untuk order atau bertanya lanjut tentang Herbalife.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...