Wednesday, July 18, 2012

'Lebih Ramai, Lebih Meriah Dunia Blogging Kita Semua, Ya, Giteew :-D'

Bahang Masterchef Selebriti Malaysia tak hilang lagi, tibe2 muncul pule peserta Masterchef pertama iaitu kak Shahriah Abdullah dengan kuiznye.  Tapi, eeeiii sweet kan kak shahriah ni ..hehe 

Agak terlambat sikit baru aku join, soalan yang kene jawab ade 5 semenye, soalan yang da dikeluarkan da 3 da ..huhu sebaik sempat nak join lagi :)  aku dapat tau tentang kuiz ni dari Amie's Little Kitchen semalam.  Nak carik resepi orang jawe, hehe.  Tibe2 ternampak tajuk entri die yang agak lain dari biase, 'Lebih Ramai, Lebih Meriah Dunia Blogging Kita Semua, Ya, Giteew :-D',  aku pon gali laaa, rupe2nye itu ialah kate azimat untuk join kuiz kak Shahriah ni.

walopon aku baru je berjinak2 meooww meow dalam menulis blog ni, tak tau lah leh menyumbang trafik ke idak ni kat blog kak shahriah ..tapi aku nak join jugak hahaha ermm mane nak tau bernasib baik lak kali ni :D untung sabut timbul, untung batu tenggelam ..kan??

Kak Shahriah ni die ade manage 5 blog, phewww rajin betol, aku nak manage 1 blog ni pon cam tak termanage ..haha ye laaa name pon novelist, mesti ar laju giler typing skill die, tak kering idea lak tu, kagum betul mak cik :D ..5 blog kak shahriah ni khas untuk masakan, khas untuk travel and living, khas untuk hobi dan koleksi beliau, tentang karya novel beliau dan blog yang terakhir lebih kepada tentang kehidupan beliau sebagai seorang ibu, anak dan juga keluarga beliau.

sampai sini je aku mengarut ye, nak pegi carik jawapan untuk kuiz kak shahriah ni ..hahhaha eh korang ingat tak kak shahriah yang mane?  alaaa yang masak asam pedas sampai 2 kali kat dapur masterchef tu ...haaa tu laaa die kan??? :D kat bawah ni ade klip kak shahriah dengan brian.  cekidaut.  brani punye budak ..dushhh dushh ..


amik kat youtube video ni ..hehe

babai ..


2 comments:

  1. As'kum dik wahhhh siap ada vid lagi hehehe.. tq so much dan tq juga kerana sudi join yaa.. ajak kengkawan reramai sebab hadiah melebihi 40!!!! tau.. hebatkan.. jangan lupa kumpul soalan kuiz mudah dah masuk soalan yang ke 4 :)))) good luck! okay akak linkkan ke blogs sekarang jugak yaa.. :)

    ReplyDelete
  2. waalaikumsalam kak shahriah :D ..same2, best ar blog kak shahriah, tersusun jer, jeles i ..haha trima kasih sebab follow n menyumbang trafik kat blog kite ..terbalik kot lak ..:p

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...