Thursday, July 19, 2012

Ramadhan yang bakal menjelang

Assalamualaikum semua, malam ni Jabatan Agama Islam akan buat cerapan anak bulan, ermm malam ni gak akan ade pengumuman tarikh puasa bagi rakyat Malaysia kat TV.   Sekejap je mase berlalu, tahun lepas mase Ramadhan aku start mabuk2, loye2, sebab ngandungkan Adriana ni, pastu pejam celik, pejam celik, ramadhan kali Adriana da pandai berguling guling pon.

Setiap tahun menjelang Ramadhan, mesti akan sampai surat pengimarahan bulan ramadhan kat surau depan rumah aku ni, Surau Al Hidayah, Saujana Utama.  Tahun2 lepas, aku tak dapat join sebab aku kerje, kerje giler2 sampai hari da gelap baru sampai rumah.  Jadi aku rase tahun ni, sempena aku pon da jadi full time housewife, aku ade laa sikit berniat nak mengimarahkan bulan puase kali ni kat surau tu ..apepon aku akan cube yang terbaiklah ..sebagai langkah pertame, kalo ade kelapangan, Adriana ok, Fariq balik kerje awal, akan ku selit2 kan diri di antara puluhan jemaah kat surau tu, insyaallah ..

Camane lak dengan program2 lain tu?  Ermm sumbangan? akan ku fikirkan yang terbaiklah untuk memastikan penglibatan aku dapat  walopon bukan semua aktiviti.  Yang penting ikhlas kan?




Kalau tengok pada list program dalam surat pengimarahan surau Al Hidayah ni, aktif jugak dorang ni sebenarnye kan, macam aktiviti diorang buat.  Ekceli, kalo bukan bulan puase pon, surau ni memang aktif dengan program2, macam ceramah agama, kiyamullail dll.  masuk TV ngan paper pon da banyak kali.  Masjid An Nur kat Saujana Utama ni pon aktif jugak, kire masjid dan surau same2 aktif lah ..Pastu ade lagi satu surau area sini, Surau Al Makmuriah dah nak siap pon ..makin meriahlah Saujana Utama ni dengan program ibadah ni.  Tu la keistimewaan duduk dekat area orang melayu ni .. :D

nak info pasal Saujana Utama? Klik SINI.



Korang yang membace ni pon doakan je laa yang terbaik untuk aku k ..


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...