Saturday, July 28, 2012

Roti Telur

Waaaah sejak due menjak Adriana ni tak berape nak sporting morting laaa ..asik doplo pat jam nak menatap wajah die je, tak jadi keje makcik ni ..hoiyoo nak bertenet pon tak ley ..huhu semalam dan due hari lepas, sampai kene tunggu fariq balik keje baru leh start masak untuk berbuke ..hyeee dak bertuah Adriana ni kan ....nasib baik wajah mu manis, cume bacin sket je ..

Sahur pagi tadi Fariq request nak makan roti telur untuk sahur, die da siap beli roti skali ..hehe jadi pepagi bute tadi aku buat laa roti telur untuk suamiku yang same bacin cam Adriana ..

 

Resepi die simple je, kalo tak simple jangan panggil namaku SHAZRINA hokeyyyy ..hek hek hek ..

Memule panaskan minyak ..pastu amik 5 keping roti, kemudian roti tu potong due, kalo suke makan sekeping, tak yah potong pon tak pe ..ketepikan.  Pukul manja 2 biji telur, garam dengan lada hitam ..bile minyak da panas, amik sekeping roti tu, celupkan dalam telur, pastu goreng sampai masak lah ..hehe


Menara  Rotiku Condong Bertelur

hidang dan sedia untuk dimakan ...nyum nyum ..setelah ku susun roti telur itu sebegitu rupe, aku dapat ilham nak menamekan roti telur aku tu 'Menare Rotiku Condong Bertelur' ..okey gitewwww ..e'eh apesal aku dah bergitewww gitewwww lak ni??? ni berjangkit dengan Kak Shahriah laaa ni ... hehe ..




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...