Saturday, July 14, 2012

Wang Kertas Baru Isnin ni

Bank Negara Malaysia ade keluarkan wang kertas baru yang menampilkan ciri2 keselamatan yang lebih advance.

Selain penggunaan warne yang menarik, design not kertas tu direka bertemakan keunikan malaysia.  Kire macam kalo pelancong asing gune duit malaysia kite ni, kalo mat saleh tu rajin belek2 duit kite, dapat laaa menarik pelancong tu men'discover' keindahan bumi malaysia ni.

Yang bestnye, duit RM20 dikeluarkan semule dengan kaler yang lebih terang ..dulu not RM20 kaler coklat, x lawa ..tak caye tengok bawah ni ..


kan???? sekarang punye not semenye kaler menarik ..high definition ..hahaha macam tv lak ..


makasey BNM sbb menceriakan wallet ku :D ..menjelang ramadhan ni, memang sesuai laaa untuk keluarkan wang kertas terbaru ni ..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...