Tuesday, September 25, 2012

Puding Jagung


Assalamualaikum ..

Harini plan nak menghabiskan stok susu cair yang tak habis habis tu ..da dekat 2 minggu menatang tu ade dalam peti ais, tak tau nak ku ape kan susu cair, last last dapat plak ilham nak buat Puding Jagung ..resepi aku tibai je, main masuk masuk je ..nasib baik jadi ..

Bile da siap tu, cam biase ar, aku sorang je yang makan ..punye laa sedap Puding Jagung tu, sehari je habis ku lahap seme ..mane tak nye, da makan depan tv kan, tak sedar da bermangkuk mangkuk puding jagung tu aku sumbat dalam mulut ni haa ..

Care care nak buat Puding Jagung ni, memule aku campurkan seme bahan dalam periuk.  jagung dalam tin, susu cair, ngan gula castor ..bile da menggelegak, amik sikit adunan tu letak dalam mangkuk, pastu letak 1 mangkuk custard powder, kacau sebati ..pastu masukkan balik dalam periuk ..care itu adalah untuk mengelakkan dari custard powder tu berketul ketul yeee ..pastu kacau laaaa sampai berkilat ..bile da siap tu masukkan laa dalam mangkuk ..sejukkan ..pastu masukkan dalam peti ais ..sedap nye ...

Haaa gambo kat atas sekali tu, nape bersemak atas meje tu sebab baru balik shoping beli barang dapor ..da keluarkan dari plastik, tapi rase malas lak nak menyusunnye ..jadi ku longgok aja atas meje makan tu ..huhuhu ayuhlah mari kita berkemas kemasan ..huhu tapi sebelum tu, klik SINI dulu ea ...

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...