Saturday, September 22, 2012

Roti Telur Bakar



Assalamualaikum.

Selamat pagi seme, menu pagi ni aku nak share Roti Telur Bakar ..ermm asyik tayang food je, macam sedap sangat ko masak??? haaaa ayat laser ko ...ye laaaa aku kan housewife, kalo tak tayang food, aku tayang Adriana ..nak buat camno, aku bukan orang politik nak cite pasal politik ..aku bukan wartawan hiburan nak cite pasal artis ..aku bukan keluar gi vacation mane mane ..AKU DOK UMAH JE ..tu laaa kalo rase blog aku ni memboringkan, maaflah ..aku akan cube cipta kemeriahan di blog aku ni ..jyeaaarhh ..

OK untuk resepi Roti Telur Bakar ni, aku gune 2 keping roti je ..sekeping untuk jadi tempat letak telur, sekeping lagi aku buat Garlic Stick. 

Bahan-bahan untuk buat Roti Telur Bakar:

2 keping roti
1 biji telur
Marjerin
Lada Hitam
Garam

Cara membuatnye :

1.  Sapukan 1 keping roti dengan mentega.  Letakkan dalam acuan muffin @ pape jela.
2.  Pecahkan telur.  Tabur secubit garam dan lada hitam.
3.  Bakar dalam oven dengan suhu 180c selama 5 minit.  Taraaaaa

Garlic Stick lak :

Sekeping roti tu buang kulit, potong 4 bentuk memanjang.

Bakar bawang putih, pastu lenyek kat unsalted butter, tambah sikit garam dan lada hitam, kacau sebati.  (garlic jangan letak banyak tau, busuk deyhhh)  kalau ade daun parsly letak ar jugak, tapi cincang dulu .. jadi laaa garlic butter.

Amik garlic butter tu, sapu kat roti yang da dipotong tu ..

Bakar laaa same2 dengan Roti Telur Bakar tadi sehingga garing.  Jaga jaga ya, kalo terlalu garing, boleh gering aku kelaparan ..huhu

Taraaaaa ..


Makan dulu eaaaak ..


Auummm krup krap krup krap ..rangup ...

Mari kite regangkan badan dengan buat kerje rumah ...dimulakan dengan bismillah ..iyaaarrhh ..Bismillahirrahmanirrahim ..SINI

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...