Friday, September 28, 2012

Terung Goreng Berlada dan hermmmm geng Adriana da bertambah :D


Assalamualaikum wbt.

Semalam biras aku sms bagitau yang die selamat melahirkan baby boy ..syukur alhamdulilah ..jom nasyid same same jom ..eh gambar ape atas tu????

 

Syukur

Album : Syukur
Munsyid : Raihan
http://liriknasyid.com


Ucaplah Alhamdulillah syukur kita kepada Allah
Ucaplah Alhamdulillah syukur kita kepada Allah
Shalawat ke atas nabi, Muhammad ya Rasulallah
Shalawat ke atas nabi, ya Rasulallah

Tanda syukur itulah taat
Setiap tempat setiap waktu
Syukur itu dapat dilihat
Pada sikap dan tingkah laku

Marilah bersama kita bersyukur
Kepada Allah kita bersyukur

Syukur itu sifat mulia
Hindar dari tamak dan loba
Rasa cukup apa yang ada
Hati tenang hidup sejahtera

Mari amalkan rasa bersyukur
Hidup bahagia, aman dan makmur

Syukur, syukur, syukur ya Allah
Syukur alhamdulillah

Syukur itu banyak caranya
Taat beribadah tekun berusaha
Saling membantu berkasih sayang
Murah senyuman tulus sedekah

Marilah kita beramal bersama
Rasa bersyukur kita suguhkan


ehem ehem, lain plak tone harini, ade macam sumbangsih sikit :D..bestnye, rase cam nak gi serang rumah die nak tengok baby, walopon abang ipar aku da letak gambo baby boy die kat fb, aku tetap rase nak tengok live ..nak dokong dokong ..nak kiss kiss ..ermm best nye bau baby ..hikhik ..sabo sabo~~~~ mintak kebenaran share gambo ye ...


tengok tu, comel tak??? haaa da besa mesti hensem tu ..hehehe hi anak Adam, welcome to our famili ..yeaayyy nampaknye da bertambah laaa geng Adriana ni hihi..

k lah, sempena baru dapat anak sedare ni, harini aku nak share resepi ar ..hikhik kalo tak dapat anak sedare pon aku nak share resepi gak :D ..resepi yang aku amik kat sini.  Maleh rasenye nak menaip balik, ku copy n paste aje lah ye :D ..Resepi yang mudah je, tak nak amik risiko buat yang susah susah ..gambo ku letak ataaaas skali tu ye ..

BAHAN-BAHANNYA :

2 Batang terung – goreng terlebih dahulu
2 sudu besar air asam jawa
Gula dan garam
Minyak

BAHAN-BAHAN TUMBUK :
2 Batang lada merah
1 biji bawang merah
2 ulas bawang putih
50gm ikan bilis
1 biji buah keras

CARA :
  1. Panaskan minyak dan tumiskan *bahan-bahan tumbuk sehingga naik bau.
  2. Masukkan air asam jawa dan sesuaikan rasa.
  3. Akhir sekali masukkan terung.
 Senang je kan? cepat lak tu ..resepi aku simpan sini lah, ne tau sok sok nak buat lagi .. :D

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...