Thursday, October 4, 2012

Aku dirompak - Hidden Charges Bank Services


Percayalah kadang2 tu memang kena trained diri sendiri menjadi extra cerewet dalam mengendalikan urusan kewangan ini. (Kalau dah kaya tu mungkin la tak kisah sgt kot..).

Banyak betul hidden charge yang dikenakan oleh pihak bank ke atas semua customer. Tinggal lagi, kita ni sedar atau tak je, duit dalam bank tu dah kena deduct secara senyap2 je. Hmmm tak sure la jugak salah sape kan, kan kita gak yang mula dulu dah tandatangan "Agree to all terms and conditions". Rupanya banyak la pulak lagi benda yang kita tak berapa nak sedar telah berlaku kan. 


Aku memang jarang gune CIMB account aku tu, aku cume masukkan duit sebulan sekali je kat situ, itu pon sebab autodebit untuk insuran aku ..kalo tak, memang berhabuk bersawang laaa CIMB akaun aku tu.  Tetibe semalam ejen insuran merangkap kawan skola aku call aku bagitau yang autodebit deduction unsuccessful ..tokojut den, bile cek transaction history, rupenye pade 29 sept 2012 ade PMPC Annual Fee, RM 8 lak tu, banyak tuuuu ..tengok gamba kat bawah .. 




So selalulah check transaction history bila ber"e-banking" tu..huhu tak pon tak yah simpan duit dalam bank, simpan je bawah tilam :D ..

4 comments:

  1. aish...mmg slalu amik remeh je bnda nih...huhu...pasnih kne amik gaji scara tunai ley xx?hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha memang cepat je laaa abis duit gaji tu kalo bagi cash ..hihi

      Delete
  2. pastu kalau CIMB ada 1juta acc holder, dia dpt RM8 juta dh buta2 je kn. Pestu kad rosak kita kene byr jugak bkn free pon. Kalau dh bank,mmg sistem yahudi

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti lebih nye laaa account holder die ..senang nampak cimb makan duit rakyat ..tuihhh yahudi yahudi yahudi ...

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...