Sunday, November 25, 2012

Aktiviti aku hari ini

Lepas je balik dari kenduri aqiqah kawan Fariq kat Gombak tadi, kami pergi laaa membeli belah barang barang rumah dan juga membeli barang barang Adriana.  Barang untuk kami senang je dapat carik.  Tapi barang untuk Adriana, sampai kene carik kat hypermarket lain.

Susah sangat nak mencarik Drypers size L.  Yang banyak size M je.  Adriana mane nak muat Size M da, Adriana da gumuk hihi.  Selain itu, barangan lain yang terpaksa kami beli di tempat lain ialah Head to Toe Syampoo Drypers.  Pernah pakai jenama lain, tapi tak serasi laaa.  Adriana cam tak selesa dengan body syampoo lain selain jenama Drypers.  Cerewetkan?

Da penat penat bershoping, mase da sampai kawasan perumahan aku, ermm nampak pulak orang jual kuih peneram dengan kopok lekor.  Aku soh Fariq beli.  Kuih peneram @ telinga monyet aku beli singgit, kopok lekor yang tebal dan nipis, masing masing aku beli singgit.



Haaa bile da sampai rumah, tak saba pulak rasenye aku nak makan.  Huhu  luluh hatiku apabila kuih itu rasenye cam hampeh.  Kopok lekor sejuk, liat.  Kuih peneram hangus.  Haiiii orang melayu ni, da dapat peluang berniaga tu, berniaga laaa elok elok, jual barang yang elok.  Ni tak, mane dapat je, tak kire hangus ke tak, tak kire da lemau ke per, main bungkus je bagi kat pembeli.  Ingat orang beratur panjang nak membeli tu, maknenye stall tu yang terbaik laaa.  Tapi rupenye hampeh.

Tapi aku makan jugak laaa, makan kuih yang tak sedap tu sambil tengok Piala Suzuki AFF, Laos lawan Indonesia.  Go Go Go Laos.  Belasah Indon tu.  Dush dush.  Akhirnya terpaksa akur terikat 2 sama.  Huhuhu

Tak pe, tunggu malam ni plak, tengok Harimau Malaya lawan Singapore.  Go Go Mat Yo Lembik ...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...