Monday, December 10, 2012

Aaarrhh Adriana ruam

Lepas beberapa hari makan Antibiotik yang doc bagi, tetibe mase nak mandikan Adriana pagi tadi aku nampak rashes kat badan die.  Aku start bagi Adriana antibiotik mase die seleseme hari tu.  Klik SINI.

Tapi aku tak de lah risau sangat sebab doc awal awal lagi da pesan mungkin ade rash kalau antibiotik tu tak serasi dengan Adriana.  So lepas 4 hari makan antibiotik tu, baru laaa nampak kesan tak serasi tu.  Huhuhuhu

Mase hari tu, aku tak de pulak tanye kat doc kalo kalo nampak simptom tak serasi tu nak kene buat ape.  Aku men angguk je tande paham laaaa kunun.  Ni bile dah keluar ruam ni, aku pon tak tau nak buat ape. 

Bile aku search kat internet, haaaa nasib baiklah ade artikel yang membantu.



WHAT TO DO IN CASE OF RASH
  • Stop the antibiotic until you can contact your doctor. 
Try Benadryl – this is an antihistamine allergy medication that can temporarily decrease an allergic rash and itching. It is available without prescription. The rash may come back after the Benadryl wears off in 4 – 6 hours. If the rash is NOT an allergic rash, Benadryl won't harm it or make it worse. Click on for dosing.
 


Tak kuase aku nak cube cube produk yang bukan bukan.  Baek aku stop je bagi antibiotik tu kat Adriana.  Hohohoho

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...