Wednesday, December 12, 2012

Durian Crepe


Tak sempat tunggu besok.  Tadi jugak aku gi carik Durian Crepe.  Beli jer, tak kuase lak nak membuatnye.  Kalau laaaa Adriana ni sporting morting, leh gak laaa aku buat.  Ni tak boleh tengok Ma die tak de, mule merayau satu rumah.  Memule die akan carik dalam bilik tidur, tak jumpe.  Pastu die jenguk dalam bilik air, tak jumpe jugak.  Pastu start menangis dah, sambil menangis die akan merangkak gi dapur carik aku, pon tak jumpe jugak.  Waaaaa mane Ma.  Rupe rupenye aku kat belakang die je, aku ikut belakang die senyap senyap.  Hahahahaha

Aku beli DC ni dari jiran aku, Lela.  Lela dengan adik die, Lynn ni memang selalu buat kelas untuk buat dessert ni.  Kelas die memang mendapat sambutanlah.  Kalau ade antara reader aku ni duduk area Saujana Utama, Sg Buloh ni, nak belajar buat Durian Crepe, bermacam jenis cake, cupcake, mendeko deko, fancy cookies dan macam macam lagi boleh ler contact dorang kat SINI .  Kelas masakan pon die ade buat jugak kalo ade request dari pelanggan.  Haaaa kelas koooo Lela. 


Huhu hasil membeli tadi, RM10 dapat laaa 6 ketul.  Aku makan 2 ketul, yang lebihnye aku frozenkan.  Esok makan lagi.  :D

Haaaa elok sangat laaaa makan bende sejuk beku tu.  Sebab makan bende sejuk beku laaaa aku dapat batuk yang tak baik baik ni.  Uhuk uhuk Ni angkara durian frozen ler ni.  Uhuk uhuk lagik.

Durian kat umah mak aku sememangnye banyak.  Abah aku rajin amik dari kebun.  Jadi bile da banyak sangat, mak aku kupas, letak dalam bekas, pastu frozen kan.  Sesape nak makan, haaa amik je, terus makan sejuk sejuk beku tu.  Macam makan ais krim deriyan.  Aku makan tak de la banyak sangat, tapi kesannye sampai berminggu minggu makcik terbatuk batuk sibongkok tua.  Uhuk uhuk uhuk.   

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...