Wednesday, December 12, 2012

Tak mo naik buai, pelik betul ..

Huh penat, baru lepas berlepak sakan kat rumah jiran belakang rumah aku.  Lepas jugak laaa tensyen asik memerap je kat rumah kan?  Dapat laaa jugak bertanye kabor jiran jiran, bergosip gosip kannn???

Mase mule mule sampai, Adriana elok je main dengan anak akak tu.  Tapi bile dah nak sampai setengah jam tu, Adriana mule ler libanglibu.  Mase dah sampai ler tu.  Mase untuk tidur.  Jadi akak tu pon offer ler buaian anak die.  Aku pon angkat ler Adriana nak letak dalam buaian.  Letak tak sampai 2 saat Adriana menangis kuat kuat lak.

Ermm dalam hati aku, baik aku balik rumah je ler, tido kan Adriana kat rumah.

Kalo baby lain, letak dalam buaian terus senyap kan?  Adriana ni, lagi letak dalam buaian, lagi kuat menjeritnye.

Sebelum ni pon aku pernah letak Adriana dalam buaian kat rumah mak aku kat Klang.  Tak de mau nye die.  Dah biase tido kat tilam 18 inci, tetibe soh tido dalam buaian, sempit, manenye nak budak tu.

On the way balik rumah tadi, ternampak orang ramai ramai berkumpul bawah pokok.  Aku pon slow kan laa krete.  Haaa ngko, rupenya ade orang jual durian.  Patut laa ramai semacam.  Tapi aku tak berenti pon join sekaki.  Aku terus balik, sian tengok Adriana yang tengah lentok habis kat baby car seat die.

Lenkali laaa aku beli.  Betul, aku akan beli.  Sebab dalam kepale otak aku sekarang ni, tengah berangan nak buat Durian Crepe.  Pernah makan sekali, alaaahai lazatnye.  Sabar ye Puan Juju, esok kite buat Durian Crepe.  Nekad.

2 comments:

  1. Assalamualaikumm,
    terima kasih sudi singgah dapur Kak Amie... seronok ada baby kan...
    Nak mengerepe durian ye, cepat2 buat, nanti habis musim durian pulak habis he he he hhh

    ReplyDelete
  2. waalaikumsalam kak amie ..memang seronok ade anak kak amie, ade geng ..:)hihi haaa hajat memang nak buat, tapi tak saba pulak nak makan, kite beli jer ..:D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...