Thursday, January 10, 2013

Akukah yang bersalah??

Terlajak perahu boleh diundur, terlajak kate buruk padahnye.


Haaa gitu laaa yang terjadi kat aku ni.  Niat aku baik nak berkongsi cerita dengan Fariq tentang kejadian malang yang terjadi dekat anak Papa Blogger.  Korang boleh bace kisah die sendiri kat  SINI.  Anak die dilempang dan dicampak campak oleh pengasuh dekat nursery.  Gile betul.  Anak die baru 9 bulan tau, besar Adriana ni ha.  Kalo Adriana laaa yang kene tampar sampai berbekas, memang meroyan aku kejap.

Sedih aku bace kisah die, lagi sedih mase die cerita yang die terpakse hantar anak die balik rumah mak wife die sebab serik nak hantar dekat nursery lagi. 

Korang bayangkan, setiap hari korang balik kerje, anak korang yang sambut korang depan pintu dengan tersenyum senyum.  Dengar anak korang gelak gelak sakan, terus hilang rase penat lepas seharian kat ofis.  Tapi sekang ni, dah tak de sape nak sambut korang depan pintu lagi.  Balik rumah pon rase cam kosong je.  Sunyi sepi. 

Semue tu aku ceritakan kat Fariq, dan komen die ialah:

'Haaa cenggitu nak keje?? Dok rumah je jage Adriana.'

Huhuhuhu akukah yang bersalah kerana berkongsi cerite centu dengan Fariq?  Maknenye harapan aku untuk kembali bekerja semakin nipis.  Oh tidak....  Bilakah aku boleh menggunakan Degree aku yang dah makin berhabuk ni.  huhuhu


Sad.

20 comments:

  1. kalo sy pun nak duduk rumah jge anak je....

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju, boleh tengok anak membesar depan mate ..tp, sy nak tolong suami saye cari nafkah untuk keluarge jugak ..huhuhuhu nangis ......

      Delete
    2. apa lagi kena tambah anak lah kot .. baru berbaloi kan kan kan

      Delete
    3. anak aku baru 9 bulan laaa Anonymous ..man man dulu ....

      Delete
    4. sekali adap je nnt membesar sekali .. mcm awk n kakak2 awk dulu.

      Delete
    5. Anonymous ni mak dede kan? kan kan kan? ermmmmm .....

      Delete
  2. jgn sedih2x ye kak..apa kata guna degree akak kerja dr umah....skrg byk online je kan..tmbh ilmu niaga online then bt bisnes...duk umah leh jg anak smbil2x income ad msuk.... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bisnes dari rumah?? erk ermm usul itu akan dipertimbangkan insyaallah ...time kasey ye ayut ... :D

      Delete
  3. dah baca blog tu.. sedih sgt..
    ayu kalau leh nak je dok umah gak.. tp nak wat camne..kenala keje..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedihkan ?? kalo nursery tempat ayu anta anak anak tu ok, boleh dipercayai tak pe laaa ..teruskan je bekerje ..untung ayu, boleh tolong suami sare famili :D

      Delete
  4. yela..kan...dah belajar tinggi2 lepas tu duduk rumah rugilah pulakan....terperap pula ilmu yang ada tu....tapi mengenangkan nasib anak di dera orang tak sampai hati pula kan....?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni ler pengorbanan seorang mak ..huhu nanti ilmu kite tu, kite salur je laaa kat Adriana ea ... :D

      Delete
  5. sma jugak dgn kes aku dulu.dah naik pangkat dan gaji,pastu resign sbb nak jaga anak..daripada keja dapat wit pastu habis guna bayar org jaga..lebih baik jaga sendiri..

    ReplyDelete
    Replies
    1. 'kejayaan semanis madu memerlukan pengorbanan sepahit hempedu' ...hihi ni ler motto yang aku pernah letak dalam dorm mase aku kat asrama dulu ..

      Delete
  6. Ya! allah...kesiannya baby tu. Sebaya anak saya lah. Nak baca jap.

    Best klo dpt tgk anak membesar depan mata. Saya tawakal jer hantar anak ker nursery. Tak per...lgn sedih, mungkin bley bekerja dari rumah ☺☺

    ReplyDelete
    Replies
    1. a`ah fiza ..sedih je bace cerite papa blogger tu ..sian ..

      eeeii tak tau laaa nak komen ape kat nursery ni, nursery tu sebenarnye ok, cume pengasuh yang tak betul ...tak gune ..dusssshhh

      Delete
  7. assalamualaikum shazrina....betul sedihkan tapi nak wat cam ne tapi boleh wat kerja yg boleh stay kat umah...;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam ...insyaallah, nanti kite try intai intai peluang untuk bekerje dari rumah ...trime kasey ye Mas Zull ...

      Delete
  8. liya pun ada baca gak kisah papa blogger tue.. mmg kesian tp tu lah liya risau gak nak tinggalkan anak kat nursery even pengasuh sekali pun.. tkt bende yg tk diingini cam tu terjadi...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...