Monday, January 7, 2013

Happy Birthday Mak


Assalamualaikum.

Happy Birthday Mak.  Semoga mak diberikan kesihatan yang baik.  Kalo sehat, boleh ler kite berjalan sepanjang Tanjung Harapan lagi.  Hehe lalalalala.  Kami anak anak mendoakan mak lah ye. 

Dah lame plak rasenye aku tak balik Klang, tapi Fariq laaagi lame tak balik Klang  :( .  Jadi pada 5 Januari 2013 aritu, bersempena birthday mak yang ke teettttttttt (umur terpakse dirahsiakan atas sebab sebab keselamatan :) laaaaa sangat ..... ), jatuh pada hari Sabtu lak tu, aku berjaya memujuk Fariq supaye same same balik ke Klang untuk celebrate birthday mak aku.

Bile sampai je rumah mak aku, haaa tengok Kak Jiji pon ade, die tengah tengok tengok anak anak die, Apan, Nia ngan Awish main beskal depan rumah.  Kak Jiji soh kitorang masuk, makan kek.  Haaaa dah beli kek rupenye.  Dorang beli Chocolate Indulgence Cake, Secret Recipe.  Lazatnye weiii.


Aku rase mak aku tengah gile makan Kek Chocolate Indulgance ni kot.  Aritu mase Shadiah nak belanje kitorang makan kek pon, mak aku request Chocolate Indulgance ni jugak.  OK Noted.


Tapi kek ni memang laaa tersangat sedap.  Kalo ikut nafsu makan aku yang tak terkawal ni, maunye aku nak abiskan je semue kek tu.  Huhuhu Tapi memikirkan kesan terlebih kalori akan menyebabkan saiz seluar dan baju aku akan mengecil, jadi aku makan se slice je ler.  huhu

Takkan nak celebrate birthday mak dengan makan kek je kan?  Jadi malam tu kami sekeluarge berdedai dedai ler gi ke Tanjung Harapan, Port Klang nun.  Makan seafood.  Haaaa jangan jeles.


Menu cam biase laaa, 2 ekor ikan siakap masak 3 rase, udang goreng tepung, sotong goreng, sayur kailan ikan masin, fresh oren 2 jag, dan juge sup sayur (order ler juge sup sebab tomyam dah abis).

Alhamdulillah, sedap.  Kenyang.  Kami sekeluarge dapat berkumpul, kecuali Kak Jaja je tak de, di atas sebab sebab yang tak dapat dielakkan.

Tak pe laaa, nanti khabarnye nak buat gathering lagi, makan kat Umbai, Melaka plak.  Nanti kite berkumpul satu keluarge lagi ye? Makan makan....  Borak borak ... :D

12 comments:

  1. happy birthday...sedap nye makan :)hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap Yie Weezer, kek tu sedap, seafood pon sedap .. :)

      Delete
  2. birthday mom yg pakai tudung kaler pink ek dalam gambar #3 tu kan? kek tu nampak mcm yum2 tp biasanya choc ni cepat mmuakkan klu mkn byk... 1 slice jer? kekeke kesian tp time part seafood tu mesti melantak sakan kan? apapun, family time tu tersangatla berharga. jarang2 boleh berkumpul rmai

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul En Kopi., itulah my mom ..eh maksud en Kopi yang pakai tudung kaler pink, yg duduk sebelah lelaki pakai kopiah tu kan? Ye itu mak saye. Tapi yang pakai tudung kaler pink cair yang tengah tercekik tu, hehe itu ialah saye. Banyak sangat makan sampai tercekik, huhu ..

      Betul, famili time tu sangatlah berharge. Bile ade peluang berkumpul bersame tu, janganlah bikin spoil dengan perkare2 atau menghamburkan kata kata yang mengguris perasaan. Bikin spoil je ... :(

      En kopi pernah rase ke kek tu? Cubelah, sebab memang nampak dan rase yum yum ..

      Delete
    2. tercekik? bhahahaha..tu tandanya eksited nk balun smua mknn yg ada. hehe. err, kek choc asyik la jugak makan tp yg jenis kek kat atas tu blom penah try lagi. mungkin suatu hari nnt. nk tunggu org belanja. haha

      Delete
    3. giler manje ni ..beli ler sendiri ..makan sendiri ..kalo tercekik kek sbb eksaited nak balun makanan cam saye, sendiri je yang tau, orang lain tak tau ..hihi

      Delete
  3. mmg sedap lau kek coklt tu..
    penh rase jgk..mmg yummy...ngeeee =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaya da pernah makan ea? istimewa nye kek ni sebab mousse die kan? macam eskrem tapi tak sejukbeku :D .. tu yang kalori berpuluh riban tu ..kek chiffon die cam biase biase je, kan?

      Delete
  4. salam kenal...
    singgah follow sini....jom singgah blog yan pula....1 blog memasak 2 blog family...

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal yan :)
      trime kasih sudi singgah, nanti kite melawat awak ye :) ..nak cuci mate tgk food :D

      Delete
  5. Sedapnyaaaaaaa! Macam nak terus singgah Secret Recipe ja balik nanti!! *telan air liur

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aina suke makan kek ea ..haaa nanti makan ingat kite ea? Mase makan Felinna nanti pon ingat kite jugak tau :D ..

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...