Sunday, January 20, 2013

Happy Birthday yang ke 10 bulan cayang :)

Assalamualaikum ..
 


 Haaaa haha due due gambo dalam mulut penuh dengan food.  Nampak sangat Adriana ni tak kenyang kenyang makan.  Dalam bahase halusnye, 'berselere'.

Harini genap umur Adriana 10 bulan.  Makin cun pulak nampaknye.  Minggu depan kite celebrate becoming besday Adriana plus Majlis Aqiqah untuk Cik Nur Adriana Sumayyah ni ye ..

Sape sape yang sudi, jom lah datang ke Majlis Aqiqah Adriana pada 26 Januari 2013 (Sabtu), di Batu Gajah, Perak, rumah mertue aku.  Datang ler lepas maghrib.  Nanti kite bagi makan kambing and ade goodies bag juge.  Ermmm oh lala ...

Tengok Adriana yang makin membesar ni, aku rase cam tak percaye je.  Aku rase macam baru semalam aku lahirkan die.  Ermm kalo semalam aku lahirkan die, maksudnye harini aku masih dalam pantang?? ..ermm ishk ape aku melalut ni ..

Adriana yang semakin membesar ni, dah ade pe'el sendiri, kekadang tu rase malas pulak nak melayan.  Nak nak die buat pe'el sebelum nak tidur.  Hyeee nasib baik laaa aku ni sembahyang punye orang, sabar je laaa ku layankan pe'el Adriana ni.

Dah boleh jalan 2 3 langkah, pastu jatuh pulok.  Jujurnye aku rase cam tak percaye Adriana dah nak berjalan, rase cam cepat sangat. 

Tapi gigi baru tumbuh 2 batang je laaa pulekkkk :D

Selere makan dah makin besor, dah makin banyak.

Aku dah ajar Adriana makan nasi.  Hasil ujikaji menunjukkan sisa buangan Adriana tidak keras, maka aku bolehlah meneruskan pemberian nasi kepada Adriana.  No more CERELAC.
Aku dah start ajar Adriana minum susu gune sippy cup.  Tapi aku laaa yang pegang, Adriana kan baru 10 bulan.  Kalo dibiar Adriana yang pegang, ermmm dibuat mandi laaa air susu tu kang.

Jangan tak caye, Adriana ni dah ade rancangan TV feveret.  Kalo denga je lagu Upin Ipin ke, Eori ke, Pada Zaman Dahulu ke, Zoo Mix ke, haaaa tergedik gedik, terlompat lompat die depan TV.  Terus melekat mate die depan TV sampai cite tu abis.

Kalo nak cerite pasal Adriana ni, sampai bengkak jari aku menaip pon takkan abis, walopon aku ni ade skill menaip 90wpm echeeeeeewah ..hihi berlagak plak :)

Yang penting, Ma nak ucapkan Selamat Hari Lahir yang ke 10 bulan ye sayang.

Ma dan Abah sayang Adriana selalu.  Salam sayang peluk cium untuk Adriana.  Muuuah ..

Kami bangge mempunyai anak seperti kamu yang bucuk bacin, bijak pandai, serta yang arif lagi bijaksana ni :D ..

16 comments:

  1. Replies
    1. a`ah mad ..anak pertame ni ...tu ler sayang terlebih lebih ni ... :D

      Delete
  2. seronokkan bila tengok anak membesar nie kan..Adriana..!! IbuQ suka tau tgk Adriana berselara nak makan nie..

    alaaaa rasanya minggu ni liya tk balik kg teluk intan le.. kalau idak boleh jumpa adriana yg comei nie.. tk pe nnti bebila kita buat satu date kite dating yer... ^_~

    hehe Qalesya nak gak goodies bag tue .. mesti spesial kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adriana memang suke sangat makan, kalo die makan, kite yang telan liur, makan macam sedap sangat lah ..padehal nasi dengan sup je :)

      Liya, tak pe, nanti kite dating ...tapi cane nak kontek liya ni ....nanti kite carik liya kat fb laa eh? :D nanti kite bagi goodies bag kat qalesya skali .....muaaah qalesya ..

      Delete
  3. cepat je...dah 10 bulan umurnya ye....memang comel sangat....geram je...tengok pipinya yang tembam tu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul yan ..pejam celik kejap je dah besar dak ni ...makin besar, makin tembam ...meh kite gigit sikit pipi tu ...hihi

      Delete
  4. smkin mmbsar dah dier ye...
    comel je ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak sangke kejap je mase berjalan ..rasenye bukan berjalan kot, mungkin berlari, tu laaa rase kejap je ... :D

      Delete
  5. alaaa,,comeinya dia..dah sepuluh bulan ye...cepat besar..boleh tolong mama...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes yes yes ..Adriana cepat besar ye ..nanti leh tolong mama ...yea yea yea ....

      Delete
  6. amboi comelnya gambar yg 1st tu..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. comel je kan? mase ko baby dulu ko comel x encik H?

      Delete
  7. sama umur dgn blog KA 10 bulan .. happy belated birthday ye dear

    ReplyDelete
  8. 10bln dh...moga adriana trus membesar dgn shat dan jd ank yg baik yer ^^

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...