Friday, January 4, 2013

Setia Hujung Nyawa

Sape yang follow cite ni setiap Isnin sampai Khamis, kol 7 sampai 8 malam angkat mouse ....hihi

Aku ni bukan selalu nak follow sangat cite drama melayu ni, kalo follow pon tengok cerite laaa jugak.   Kalo cite tu tajuk die best, pelakon best, jalan cerite die best, dan yang paling penting lagu tema die mesti best.

Lagu Tema pon ade effect ke ????  Ye, jawapannye ade.  Bulan lepas aku kononnye nak tengok drama Putera Rayyan dalam slot Samarinda kat TV3 tu.  Sebab Kamal Adli yang berlakonkan?  Tu laa cam excited sikit.  Tapi bile dengar je lagu tema die, laki aku terus cakap 'Ermmmm dengar lagu je dah tau cite tak best'.  Jadi aku yang cepat terpengaruh ni pon, terus laa tak tengok tengok dah cite Putera Rayyan tu.  huhuhu

OK camane aku leh terfollow cerite Setia Hujung Nyawa ni plak???  Adriana laaaa ni suke sangat main remote TV.  Ditekan tekannye, dipicit picitnye, digigit gigitnye remote tu, sampai ler tertukar ke channel TV3.  Bile aku tengok kejap, eh macam best lak cite ni.  Bile tengok lame lagi, eh?  Ersalina? Zain?  Adik?  Kahwin pakse? Zain kene kahwin dengan budak baru habis SPM? Ersalina panggil Zain orang tua cepat merajuk?  Ingat ingat balik tajuk drama ni, Yesssszaaa drama ni adaptasi dari Novel Alaf 21.  Aku da bace dah novel ni.  Banyak kali.  Huh


Kalo tengok kat TV skang ni, Zain dengan Ersalina asik asik beromantik je kan?  Ikut perkiraan aku, minggu depannye episod mesti dah start konflik antara Zain dan Ersalina.  Ersalina keguguran padehal Zain tak pernah usik isteri die tu walopon dah sayang menyayang.  Zain kemalangan tapi sebelum tu ade sesuatu yang terjadi ehem ehem.  Datin Adibah suruh Zain ceraikan Ersalina pastu siap carikkan makwe lagi untuk Zain.  Yang Ersalina tetap untuk setia pada Zain hingga ke akhirnye.  Huuuuhuhu sungguh menyentuh perasaan.  Tapi last sekali, sangat sangat happy ending. Hoooyeaaaaa ..


Walaupon aku da bace banyak kali novel ni, tapi aku masih lagi tak sabar nak tunggu episod akan datang minggu depan.  Lagi satu, pengarah die ikut sebijik sebijan cam dalam novel.   Haaaaa ni laaa baru betul adaptasi.  kan??????

Rasenye, kalo ade yang tak sabor sabor nak tau kesudahan cite die, boleh ler beli online novel tu kat http://www.alaf21.com.my/proddetails.asp?idpr=715  .. Harge RM19.90 dan mempunyai 480 halaman sahaje :D ..

4 comments:

  1. sy dh agkt mouse....hehehe
    crite nih memg best

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang layan cite ni, pastu berangan ..hikhik ..

      Delete
  2. Dah jarang tgk tv skg ni.macam best aje,minggu depan nak tgk la.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...