Tuesday, January 8, 2013

Sharing Is Caring

 Assalamualaikum semua.

Alhamdulillah rezeki dapat Nasi Dagang dengan lauk sekali dari jiran sebelah.  Berkongsi kongsi makanan pulak kite ye.  Apepon terime kasih ye kak bagi kite Nasi Dagang tu.  Sedap, semua sedap.  Lenkali bagi lagi ye.  Hihihihi


Jiran aku bagi Nasi Dagang ni sebab nak membalas.  Hari tu aku ade bagi nangka kat die.  Nangke tu mertue aku yang bagi mase dorang datang tidur rumah aku aritu.  Tanam sendiri ngkoooo.  Dibaginye aku sebijik nangke, ishk mane habis aku nak makan sorang.  Fariq bukannye makan buah nangke tu, buat epal die makan ler.  :D

Takkan aku nak habiskan sorangkan?  Aku sekadar makan 2 3 bijik ulas boleh ler.  Aku makan banyak banyak kang, timbul pulak semput aku.  Jadi aku bagi ler sikit kat jiran sebelah menyebelah aku ni. 


Nangke yang mertue aku bagi ni manis, tak macam nangke yang biase kite beli kat tepi jalan tu, tawar hebey.  Jiran aku pon tanye, nangke yang aku bagi tu Nangka Madu ke? sedap ..manis ...

Aku mane laa tau jenis jenis nangke ni, jadi aku angguk kepale je ler tande mengiekan ape yang die cakap :).  Dan sebab nangke tu sedap laaa jugak aku konfiden nak bagi kat jiran jiran.  Bende bende elok laaa kite nak sharing sharing kan?  Kalo nangke tu tak elok, tak de jugak aku nak sharing sharing kat dorang tu ..hihi kan?

Mase balik Klang haritu, abah aku bawak balik rambutan, amik kat kebun.  Mak aku soh aku bawak balik Sg Buloh, tapi aku cakap aku tak nak.  Hihi aku dah ler tengah batuk, tak de ler aku menambahkan derita batuk yang aku alami skang ni.  Maaf ye mak :D. 

9 comments:

  1. nyum2..dh lama dh tak makan nasi dagang wlaupun duk kat terengganu.hehe..nangka tu, nmpak sedap. klu bgi kat aku sbijik nangka tu ak boleh habeskan. ehh jap tawar hebey? ko org mana ni?? asal pantai timur ker? dan, amboi encik suami, nangka tak mkn epal mkn pulak...mat salleh sungguh. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. orang ganu encik kopi ni rupenye ..aku asal orang klang, tapi mase aku blaja dulu aku bercampur dengan semorang ..orang dari kepulauan borneo ke, pantai timur ke, utare ke seme aku kawan ..tu laaa bahase aku skang rojak habis .. :D

      nangke madu, mesti laa sedap ..sampai batuk batuk aku makan, ni tak ilang lagi ..uhuk uhuk uhuk ..acinnnnn ..incik suami saye ni tak makan bende yang berbau kuat, takut mulut busuk ...cheetttt ..memang mat salleh sungguh ..

      Delete
  2. dtg blog ni msti perut lapor ni... slalu cta psl makanan sedap2 plak tu... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha nick, aku ni memang laa suke makan ..nanti aku ingat nak tukar blog discription aku jadi 'ini bende yang kami makan' ..mesti gempak giller .. :D nanti datang ag ea ....hihi

      Delete
    2. tu la pasal bila dtg blog ni terliur plak? ok jgk klu tukar blog makanan... hehehe insyaallah nnt sy dtg sy lgi sbb sy pun ske makan jgk ni... hehe ha! thnkz ye singgah2 blog sy... :)

      Delete
  3. alaaaa napa le kite ni tak berjiran.. kalau idak mesti gemok liya nnti .. hehehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'a kan liya, liya dok kat Klang kan? dah dekat dah dengan umah mak kite ..tapi sayangnye bukan berjiran huhuhu ..

      Delete
  4. Replies
    1. sedap mimie ..tapi itu bukan kite buat ..jiran kite yang bg ..kite lom blaja lagi cane nak buat nasi dagang :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...