Friday, February 15, 2013

Selamat Hari Lahir, Shazrina

Assalamualaikum.

Harini genap 30 tahun aku bernafas kat bumi tuhan ni.  Syukur tuhan beri aku peluang untuk menempuh usia baru.  Bukan usia je yang baru, tapi juga dekad pon baru gak, datang berpekej gitu.  


Agak luar biasa sikit perasaan aku menyambut birthday kali ni, mungkin sebab aku terpaksa menerima title 30's dalam hidup aku sekarang.  Memang takkan ada apa yang berubah, kalau ada perubahan pon cuma akan bertambah kedut je la kot.  Hihihi

Macam tahun tahun lepas aku ada berazam nak jadi lebih matang.  (Errrk dah nak 30 tak matang matang lagi? pengsan mak ..)  Nampaknya level of maturity aku tak seiring dengan umur aku.  Camane aku tau tak matang lagi?  Sebab, kadang kadang tu aku rasa macam aku tak dapat kawal situasi jika berlaku sesuatu yang uncontrollable.  Actually, kalau sesuatu keadaan tu terkawal pon, kadang kadang aku 'lost' gak.

Aku nak ajar Adriana buat keputusan sendiri.  Aku nak ajar Adriana kawal keadaan.  Aku nak Adriana tau baik buruk sesuatu perkara.  Aku nak ajar Adriana itu.  Aku nak ajar Adriana ini.  Haaaa tapi camane aku nak ajar kalau aku sendiri kureng ciri ciri seperti di atas tu.  Nanti jadi macam mak ketam ajar anak die berjalan pulak.

Hah tengok.  Kalau orang matang, dia tak cerita kekurangan dia kat orang lain, lagi lagi nak up entry cani kat blog.  kan?   Sebab ..

orang yang matang akan berfikir dulu sebelum bertindak serta berfikir dahulu sebelum mengeluarkan kata-kata.  

Atau aku yang terlalu merendah diri.  :(

Jadi bila aku berusaha untuk jadi matang, macam janggal dan ganjil lak.  Macam dibuat buat pon ada.  Soooo annoying.  Jadi aku rasa, bab kematangan ni biarlah datang secara semulajadi.  Mungkin cabaran yang aku tempuh selama 30 tahun ni belum cukup untuk buat aku jadi matang.


Dalam adik beradik aku, aku ler pon yang paling tak matang walaupon dorang jauh lebih muda dari aku.  Tengok gambar pon dah tau mana aku yang paling tak matang tu.  huhu  tunjuk peace merupakan tindakan refleks apabila aku ternampak kamera k ..sungguh tak matang ..

Seperti aku menerima aku, suami aku menerima aku, famili aku menerima aku, korang pon terimalah aku seadanya ye? Walaupon banyak kekurangan sana sini, support lah aku.  Nanti aku support korang balik k :D.

Apapon Selamat Hari Lahir pada aku, dan semoga berkat umur aku sepanjang 30 tahun ni dan seterusnya.


Amin.

17 comments:

  1. wah sama ler umurkite..hhihi...kalau ikot tahun kita sebaya dear...tapi bday kita november baru..huhu...hapi bday dear....:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yea ..nao mei dengan kite same umur ..tape, umur hanya sekadar nombor ..hikhik ..tq nao mei ..

      Delete
  2. Happy birthday. Semoga panjang umur, murah rezeki dan dapat segala yang dihajat. Memang masuk 30 rasa lain sikit. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. makasey pizli wish aku ..a'ah laa memang rase lain ..rase dah tue ..hahahaha

      Delete
  3. May Allah bless you...semoga diberi kesihatan yang baik juga=)

    ReplyDelete
  4. Happy b'day..moga sentiasa dimurahkan rezeki & bahagia bersama insan² tersayang..May Allah Bless You..^^

    ReplyDelete
  5. hepy bezday.... sama la kite thn ni masuk 3 series... terasa jgk diri ini blom matang... pepon, kite blajar la dr pengalaman... hepy day ^_^

    ReplyDelete
  6. happy besday ye...moga diberi kesihatan yg baik,bahagia dunia & akhirat.
    bab matang tu..biarkan je nanti dia jd sendiri la,akak ni pun dah 35 tp masih mcm tu jugak,kalu dgn adik beradik lg giler la..lupa umur dah 35..hihi

    ReplyDelete
  7. selamat hari lahir.....moga panjang umur murah rezeki dan berbahagia dunia akhirat.....

    ReplyDelete
  8. Selamat hari lahir Shazrina ☺☺

    Semoga panjang umur, dimurahkan rezeki an diberi kesihatan yg baik.

    ReplyDelete
  9. selmt hari lahir kak ju...!
    smoga btmbh mura rezki tuu..
    pnjng umo jg..amin..^_^

    ReplyDelete
  10. Slamat hari lahir kak! semoga sentiasa berada dalam redha Allah.. ^^

    sy pun x matang.. tapi sy baru 22.. hehee.. xpe lah kan..

    ReplyDelete
  11. selamat hari jadi ye kak!!! (serius mula2 ingat dlu akak ni baru 25 rupanya 30 dh)

    ReplyDelete
  12. samela umur kite jugek..... slmt hari lahir.

    ReplyDelete
  13. selamat hari lahir sis....
    salam ukhwah dari sy :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...