Monday, February 18, 2013

Spaghetti Carbonara (Meatball)

Assalamualaikum.



Spaghetti Carbonara, lunch aku kali ni ala western gitu.  Simple tapi sedap.  Senang je nak buat Spagetthi Carbonara ni sebab aku pakai sos yang da siap.  Aku bukan pakai sos carbonara tau, tapi pakai Campbell's Condensed Soup, Cream of Mushroom.  Haaa macam kat bawah ni.



Yang pelik pelik je la kamu ni Juju, itu kan sup, Kalau nak buat Spagetthi Carbonara, beli laaa sos Carbonara Prego, buat proper sos.  Ni tak, nama resepi lain dari bahan bahannya.


Ea?? Jadi aku tukarlah nama resepi aku ni jadi Spagetthi with Cream of Mushroom lah.  OK? :D

SPAGHETTI WITH CREAM OF MUSHROOM
By:  Shazrina @http://shazrina08.blogspot.com/

Bahan-bahan: 
1/2 packet spaghetti
1 tin  Campbell's Condensed Soup, Cream of Mushroom
10 ketul Meatball

Cara Membuatnya:
1. Rebus spaghetti according to the packet instruction,  Toskan dan renjis2 kan sedikit olive oil utk mengelakkan pasta melekat.
2. Masukkan 1 tin Cream of Mushroom, 1/2 tin air paip dan meatball.

3. Kacau sehingga mendidih, tidak berketul ketul, dan pekat.
4. Masukkan spaghetti. Gaul2 kan hingga spaghetti bersalut dgn sos tadi. 
5. Siap untuk dihidang.


Tak payah letak cheese bagai, sebab cream of mushroom tu pon dan kaya dengan rasa.  Errmmm sedapnya.  :D Memang best.

Cara nak buatnya pon semudah 1 2 3.  Cubalah :)  Adriana pon layan jugak makan spaghetti ni.

Mesti cuba ya.

10 comments:

  1. Makanan sihat je nampak..sedap!..
    sy belum pernah cuba.. boleh try nanti..
    Happy Monday ya..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi macam makanan orang tak rajin pon ade gak ..hihihi
      Happy Monday :D

      Delete
  2. hubby amy xsuka makan spageti..so xleh la buat..buat makan sorg xbest jgk..kalau rase nk makan p makan kat pizza je..dia makan ayam..huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sian je amy, hubby masuk je spageti ni, tapi tu laaa, die kate tak puas makan spageti ni ... :D

      Delete
  3. Malam ni kitaorang pun plan nak makan spaghetti dgn meatball :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. spageti kite yop .. :D ko masak ke?

      Delete
  4. yumx3 ...
    sedap2 .. tapi anak2 akak x suke ..
    mgkin sbb putih kan ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin ler kot ..memang die nampak cam tak ceria, tapi bile dah makan, sangat kaya dengan perisa .. :P

      Delete
  5. tu dia nmpk putih sepinggan..hihihi..sdap tak ni juju?

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha ayut, walaupon tak seputih salju ..tapi aku layan je makan spageti ni :), memang kene dengan tekak jawe aku ni :D ..

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...