Monday, March 4, 2013

Aku dan sense of humor

Assalamualaikum.

Semalam aku pergi terjah blog Menulis Menconteng.  Kelakar tak cerita aku? Betol, tak kelakar.  

Kemudian aku baca entri dia bertajuk Sejarah yang hilang:  Kesultanan Sulu.  Kelakar tak? Ye, masih lagi tak kelakar.  

Pastu aku pergi dekat link MM dalam entri tu.  Budakbenteng.  Aku pon baca laaa entri budakbenteng dengan serius sekali.  Bila aku nak serius dua kali dah tak boleh dah.  Sebab cara dia bercerita tu tak boleh blah.  Paling tak boleh blah bila dia kata .......
'Ini beza dengan kes Filipina sebab yang sign penjanjian dengan Sepanyol atau Amerika bukan 'Sultan Filipina' .  

Hihihi aduyaiiiii.  Filipina mana pakai Sultaaaaaaaaaaaaaaaaaan :D

Terus aku gelak terkekek kekek.  Fariq yang tengah tengok bola tetiba menjeling kat aku.  Pastu kerut kerutkan kening.  Jeles la tu~

Tapi setakat satu tu je laaa aku baca entri dia, sebab bila aku explore lagi blog dia, ermm banyak cerita politik je.  Terus aku surrender.  Malas nak baca, sebab aku nak terus menjadi buta politik.  STOP.







15 comments:

  1. Eloklah buta politik. Kang pening, bergaduh bagai. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah nye ..kang bile dah tau politik, aku pon sebok nak nyembang politik ...hahahaha tetttt tettt tettt pencacai politik detected tettttt ..

      Delete
  2. hihihihi.... Filipina pakai sultan ya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaa terpengaruh tengok cerite bujang lapok tu kot ..sultan firaun .....hehhe

      Delete
  3. sejak bila filipina ada sultan pula....sultan meroyan la kot he heee.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. sultan meroyan ...hahaaahahaa ntahnye ntah bile ntah filipina tu pakai sultan ntah ..nak melawak ler tu :)

      Delete
  4. bahaya gak kalo blog2 politik ni.. hohoho..

    ReplyDelete
  5. gang la kita. tak kuasa nak baca politik kedai kopi ni, sendiri nampak, sendiri tahu la kan. Hihihi

    ReplyDelete
  6. kihkih... baca boleh tp jgn percaya.. hoho

    ReplyDelete
  7. erm... malasa nak baca blog klu dah sangkut paut dgn politik..kang tak pasal2 dengan kita2 skali pening...
    baik baca blog yg betul2 ada humor.. terhibur skit...:)

    ReplyDelete
  8. Mungkin maksud dia, sultan sulu le kot. Hehehehe.

    ReplyDelete
  9. amik tahu sikit-sikit bab politik tak apa..

    ReplyDelete
  10. bagus2.. jgn join blog politik....

    ReplyDelete
  11. kita pun surrender bila citer pasal politik ni..

    ReplyDelete
  12. dia confuse kot antara Firaun dengan Filipina..Firaun memang la x pakai sultan, tu yg dia ingat Filipina pakai sultan..hahaha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...