Friday, March 1, 2013

Bila Rindu

Asslamualaikum.

Semalamkan Adriana rindu gile kat abah die sebab abah die balik lambat.  Selalunya kalau Fariq balik kerja, Adriana laaa jadi tukang nyambut Fariq depan pintu, pastu mintak dukung soh bawak jalan jalan depan rumah.  Kalau tengah tidur pon kadang kadang terus celik bila dengar bunyi motor abah die masuk pagar rumah.  Telinga jenis ape ntah Adriana ni, telinga lintah kot.

Tapi semalam, tunggu punya tunggu, abah Adriana tak sampai sampai jugak ke rumah.  Yang Adriana ni, pantang dengar bunyi motor lalu depan rumah, mesti die pergi kat pintu, pastu ketuk ketuk pintu rumah tu suruh aku buka pintu.  Die ingat abah die dah balik ler tu kot.  

'Adriana, tu bukan abah laaa.  Tu bunyi motor jiran sebelah.  Bunyi motor abah lain.'  

Selang 2 3 minit ada bunyi motor lalu lalang lagi.  Kali ni banyak pulak motor lalu, orang nak pergi surau sembahyang maghrib.  Haaa terkedek kedek Adriana jalan pergi kat pintu.  Diketuk ketuknya lagi pintu tu suruh aku buka.

Nak bagi puas hati, aku pun buka laa pintu tu.  Aku dukung Adriana, melalui grill mata Adriana tercari cari kelibat abah die.  Tak jumpa.  


'Hah, puas hati?'  Aku tutup balik pintu rumah aku.  Tapi Adriana merengek suruh aku buka pintu, badan die pon dah melentok lentok buat aksi akrobatik.  Eeeiii budak ni, ada yang kene lepuk pulak ni kang.  Aku pon padam semua lampu, padam TV, aku baringkan Adriana, tepuk tepuk sikit, berselawat sikit, haaaa sikit jam Adriana pon tidur.  Tidur dalam kerinduan.  Kerinduan laaa sangat (sambil tangan di dada, mata ke atas.) Hehe

Memang kena sangat laaa dengan lagu ni.  Bila Rindu dari Ruffedge.  Kite nyanyi untuk awak ye Adriana.


Bila rindu,
Terkenang mu sayang, terasa sayu,

Syahdunya jiwa ku bila malam makin kelam,
Jauh terbang diri ku melayang,

11 comments:

  1. Abah dia mesti asyik teringat-ingat je kalau dah tau adriana tertunggu2 dia balik. Sweetnya adriana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye la tu kot ..mesti rindukan? dah anak ..tak lame lagi, ko pon dapat laaa merase perasaan rindu kat anak mase kt tpt keje ..hihik

      Delete
  2. samalah ngan anak saya...anak papa..asyik tanya bl papa nak balik jer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo yeke ..same je laaa anak anak ni ..pastu bile abah die dah ade depan mate, bukan main berkepit lagi dengan mama ..sampai nak buat keje lain pon tak senang ..hehe

      Delete
  3. omeynya adriana. hehe. ayah dia pun mesti rindu ke dia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti punye laaa ajik ..bende pertame yang abah die carik pas masuk rumah ialah Adriana ..jeles i ..huhu

      Delete
  4. hahaha, cumelnya dia. err pujian ni utk si adriana tu, bukan utk maknya. kekeke. eh jap kiranya dia lg sayang abah dia dri mak dia la? hoho

    err, telinga lintah mmg peka ker? =.=' nampaknya aku kne tgk discovery channel ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala mencik ar, x de sape nak puji aku ..hihi ..amboi, Adriana sayang sama rate ar kat aku ngan suami aku ..adil dan saksame :) ..

      telinga lintah ni tak silap aku tajam pendengaran, peka pon boleh jugak kot ..ntahlah ..ko tanye laa cikgu bahase melayu ko ..hehe

      Delete
  5. ala sian dia nunggu abah balik yer..manja dgn abah ni

    ReplyDelete
  6. alahai siannya adrianna..rindu abah ye

    ReplyDelete
  7. wahhh..excited tunggu abah balik..nampak sgt emak dia jarang dukung bawak jalan2 kat depan..hahaha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...