Sunday, March 31, 2013

Edisi Geram: Blog Desperate

Assalamualaikum.

Tadi aku scroll down facebook aku, aku memang jarang2 on fb, tapi kalau dah bukak, memang habis habisan laaa ku scroll.  Tetiba aku nampak ada orang share benda yang cambest, aku pon klik laaa link dia, sekali keluar menatang ni. 

Ni aku letak bukti laa ye ..bukti yang sempat aku printscreen ..
Huk aloh, memang menyirap laaaa darah aku, sampai ke otak.  Nasib baik aku ni keras kepala, kalau tak memancut darah keluar dari pale aku ni.  (sila baca dalam angry bird expression ea? :) )

Memang laaa ni bukan pertama kali aku jumpa blogger yang desperate untuk dapat like untuk fanpage fb dia, tapi nasib kau laa labu.  Nasib kau laaa jadi modal untuk aku buktikan yang kau antara blogger yang terdesak tahap kritikal.  

Bukan aku tak pernah klik like kat fanpage ko tu, aku pernah like tau, tu pon jadi mangsa suruh like jugak.  Berapa kali aku nak like haaaa? Ha? Ha? Ha?  Dah laa tak de butang pangkah lak tu.  Geram pulak aku ni ha.  Dah dapat banyak like pon, 141,071 like, tu pon nak pakse2 orang lagi.  Hak tuihhhh.

Punya laaa terdesak, sampai suruh orang yang nak bace tu tunggu sampai 2000 saat, cer korang bahagikan dengan 60 saat (1 minit), tak ker korang kene tunggu lebih setengah jam untuk baca entry yang 'menarik' sangat yang dia tulis tu.  Agak agak laaaa sikit kawan, kalau 10 minit, gagah jugak aku nak tunggu, kalau sampai lebih setengah jam tu, maaf laaa, aku terus pangkah je.  

Tapi kalau korang nak like, like je laaa, tak yah tunggu sampai 2000 saat tu.  Tapi maaf laaaa, aku jarang support bende yang menjengkelkan ni.  Hoh!!!

Aku tekan button printscreen tadi pon sebab refleks daripada perasaan marah aku.  Haaa gitu ler ..




Kite zoom out sikit.   Haaa padan muke kau.  

11 comments:

  1. Hahahaha.. marah sangat nih! hahaa.. sy pun tak suka kalo kuar cmtu... ngade2 tul laa kan.. haisyhh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha haritu je laaa marah ..sekarang tak marah dah :) ..cepat cool akak ni ..hehee

      Delete
  2. Hahaha nasib baik kepala keras. I jarang jugak buka facebook, tapi some blogs yg I jumpa here pun ada yg buka page jer, nak kena like dulu. My opinion, canner I nak like kalau baca pun belum. And I dont intend to waste my time to like and unlike after. so pangkah tutu terus. hahahha and no repeat visit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hiiihihi ha'a, belom pape dah soh like, ngengade tol ..heyy mmmg selamat tinggal romeo lah, gudbye sayang .. :D

      Delete
  3. marah sgt nmpknya ni. sabar2.
    sama la, aku pn x suka nk like2 page ni. kalau org2 yg aku kenal, blh la aku like.
    tp mmg melampau betul la suh org tggu sampai 2000 saat, igt bnyk sgt masa kita nk menunggu gaknya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mencari jalan singkat nak hit ratusan ribu like, cangitu laaa gayenye ..men pakse2 orang lak ..

      Delete
  4. sabar2..kalu akak pun akak marah jugak..hehe,akak pun tak suka like2 mcm nih,klu ter'like'tu kdg2 akak unlike blk

    ReplyDelete
    Replies
    1. camane akak unlike balik ..tak reti ler ...hiii geram geram geram .. :) geram pon kene senyum jugak :D

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...