Friday, March 29, 2013

Ops busy

Assalamualaikum

Harini agak busy sket.  Bukan busy ape pon, tadi hantar Adriana gi cucuk MMR.  Patutnya minggu depan, tapi aku call klinik untuk awalkan appoinment since Adriana pon dah ok, tak demam dah, sebab minggu depan aku dah start kerja.  Sampai Klinik Kesihatan kol 9.45, kol 10 dah setle seme.  Sape kate Klinik kerajaan lembab haaaa????  

Masa Adriana kena cucuk tadi, dia tak nangis pon.  Betul tak nangis.  Bila dah lepas cucuk tu, risau jugak Adriana demam, Alhamdulillah sampai ke malam ni tak demam.  Kuat anak mama ni.  Goodgirl.

Pastu gi taska Adriana, nak bincang sikit dengan cikgu besar pasal fee, masa untuk hantar n amik Adriana, dan cikgu besar explain pasal terma dan syarat taska.  Kellas gitu.

Dah sampai rumah, operasi mengeluarkan semua baju2 kerja aku pon dijalankan.  Segala kemeja, seluar, baju kurung, blazer yang muat lagi tu semua aku basuh.  Gila tak basuh??  Dekat 2 tahun aku kepam semua baju tu dalam almari, mau timbul gelgata satu badan kalau aku tak basuh kang.  

Besok nak jalankan operasi keluarkan segala tudung yang match dengan baju2 tu, kendian basuh.

Kasut pon same gak.  Kasi cucilah.  (follow trademark kumpulan SABON MLM :D.....)  

Pastu study balik employment act, IR act, buku buku nota masa aku belajar dulu.  Lama sangat tinggalkan dunia kerja ni, ada karat sikitlah otak ni.  :)   Mintak2 minggu pertama kerja, tak yah mencabar sangat lah.  Kalau ade minggu orientasi untuk staff baru ni, jangan sampai tahap mendera lak ye, makcik ni dah tuo ..huk huk huk ..:) bertimbang raso lah sikit yo ..

Ermmmm ada apa2 yang aku tertinggal lagi tak?  

Haaaa barang Adriana untuk hantar taska, ermm Isnin kang laaa baru masukkan semua barang dalam beg ea?

5 comments:

  1. salam

    owh..da nak strt keje..?Alhmdlh..
    hbis semua dpunggah ye..bru nak mgemas ye..hehe baru tauu

    ReplyDelete
  2. Oh dah nak keje, semoga seronok dengan kerja dan suasana baru, moga Allah permudahkan.

    ReplyDelete
  3. ops busy ea.. hehehe.. slamat bkerja smula! ^_^

    ReplyDelete
  4. yayyy Adriana good girl. mmg kuat ni, harap tak demam la kan. takpun dia dah demam hari tu, pre-cocok punya demam hehehe.
    Mau tak busy, nak start balik after 2 years time, wish u good luck dear.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...