Wednesday, March 27, 2013

Selangkah ke depan

Assalamualaikum.

Baru beberapa hari lepas aku reveal yang aku ni fulltime housewife kan?  Tup tup semalam aku dapat telephone call offer aku kerja.  Alhamdulillah sesangat.  Waktu bekerja aku sama dengan waktu bekerja Fariq, 9 to 6.  Lokasi tempat kerja aku ialah jalan yang selalu Fariq dok ulang alik gi kerja, aku kat Jalan Duta, Fariq kat Jalan Raja Laut.  Bulan yang pertama kita tompang awak ye?  Kita merempit sama sama gi kerja kang.  Saya taknak naik krete, sebab jalan jem ngan parking susah nak dapat plus parking mahal :D

Ada idea untuk public transport tak? Bulan seterusnya ingat nak naik public transport je.  Rumah aku area Sg Buloh ye. :)

Tapi dari semalam aku asyik pikiokan Adriana ni je.  Sejak dari lahir sampai sekarang aku tak pernah berenggang dengan dia, memang berkepit 24jam.  Aku kira kira, masa aku kerja nanti kang dalam 12 jam aku tak dapat tengok Adriana.  Mau meroyan aku kat ofis tu kang.  Sekarang ni pon macam rasa bersalah je aku terima tawaran tu.  Huhuhu oh my Adriana.  sob sob sob.

Ntah ntah nanti aku je yang dok meroyan kat Adriana, Adriana nanti gembira sakan kot kat nursery tu dapat main dengan ramai kawan.  Ye ke?

      

20 comments:

  1. Replies
    1. hehe menyesal? ermm aku tak nak menyesal dengan keputusan yang aku dah buat ..tapi sekarang ni aku rase cam tak keruan, libanglibu, rase bersalah ..camne adriana nnt kat nursery, boleh bawak diri ke idak, cane kalau Adriana asik nangis je pastu kena cubit dengan cikgu ..Adriana baby lagi ..sigh

      Delete
  2. insha Allah..adriana akan ok,kdg2 kita sbg mak ni yg fikir mcm2 kan,akak pun mcm tu jgk dulu masa nak tingglkan anak kat taska,tp lama2 ok la,dekat taska diorg boleh bergaul dgn kawan2..cuma berharap dpt taska yg bagus la

    ReplyDelete
    Replies
    1. ade beberapa kali hantar Adriana ke taska tu, so far Adriana ok ..tapi masa tu kita hantar kejap je, 2 3 jam je ..tak pernah hantar lama2 lagi ..tu lah, mintak2 adriana ok ler nanti ...

      Delete
  3. First nak keja tu mmg akan rasa sedih..lama2 nti OK lah.. sama gak dgn saya dulu..risau nak tinggal kan anak kt umah walau pun mak sendiri tolong jaga kan.. klu letak kt nursery lagi lah sy risau...huhu..
    InsyaAllah semua akan OK..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaallah atie ..walaupon Adriana ok dengan saye, tapi saye x tau adriana ok ke x dengan org lain ..tu yg buat saye risau tu ..mintak2 semua OK, makasey atie :)

      Delete
  4. Sg. Buloh? kalau naik public transport, apa option yg ada? KTM Komuter yg drpd Rawang tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg cadangnye nak naik komuter dulu, tapi takde stesen komuter jalan duta, tu ler kene berenti kat mana2 stesen komuter, pastu naik bas ..hermm byk keje gak tu ..

      ataupon aku tumpang je suami aku g ngan balik kerje hari2 ..dop?

      Delete
  5. of course wont be easy for u in the first few months, confirm teringat Adriana punya. hehhee
    public transport area Sg Buloh sana Rempit Bas jer kot yang ada I rasa. All the best dear, congratulations ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hiiii haa mama kene kuat, nanti adriana pon kuat jugak, tak mo nangis ye nanti ..no no no ...

      rempit bas ye? haaa tu ler, area jalan duta tu tak de lrt pulok huhuhu ..ermm dr sg buloh tu nanti mungkin i akan naik komuter, pastu berenti mana2 stesen yg berdekatan dengan bus stop utk ke jalan duta ....ermm nnt kite google :D thank mamaJ :D

      Delete
  6. assalamualaikum shaz...inshaAllah...:)

    ReplyDelete
  7. sedih2.. adriana sedih dlm hati tu.. hohoho..

    ReplyDelete
    Replies
    1. plz Adriana ..jangan sedih2 ..jangan nangis pon ye ..tak sampai hati mama nak gi keje nanti ... :D

      Delete
  8. kompem meroyan punya nanti...percaya lah.. tapi tak pe lah..kerja leh tambah pendapatan..boleh simpan untuk kegunaan anak... tapi pastikan nursery tu ok... tu yg penting kot

    ReplyDelete
    Replies
    1. btul tu ..haaa yg tang nyimpan tu bukan utk anak je, mak nye pon nak jugak, dah lame tak berlebih lebihan ..hahahah

      yg nursery tu so far ok, jiran saye pon hantar anak2 dorang kat nursery tu ..jadi ade laaa mato mato ..hehehe

      Delete
  9. emm mula2 mesti terasa
    lama2 oklah tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa tu laaa, mintak2 macam tu ler ...saye ni mmg emotional sket .. :)

      Delete
  10. inssyaallah everthing gonna b ok... :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...