Thursday, September 18, 2014

Lepas 12 Purnama Daku Menyepi

Assalamualaikum wbt

Setahun empat belas hari aku tak update ape ape kat blog aku.  Dah berhabuk, bersawang, berkulat pon.  Tetiba lak cerita pasal anak aku, Mayah kena Chicken Pox.  Mayah?  Nama anak kau Adriana kan? hehe Ha'a ye, nama anak aku Adriana, Nur Adriana Sumayyah.  Dulu aku panggil Adriana.  Tapi kawan2 dia kat nursery panggil dia Mayah, sebab dah ade 2 3 orang budak kat situ nama Adriana.  Tak nak bagi dia confuse, kami pon panggil dia Mayah jugak.  lagipon tak de lah terbelit2 lidah aki and wan nak menyebut nama Adriana tu.  Hehe

Dah banyak bercakap dah, tapi bila dengan orang yang dia tak biasa atau tak kenal, tetiba jadi pendiam pulak.  Lidah Kelu Seribu Bahasa.  Pemalu kot cam mama dia.     



Anak yang dikesan kewujudannya dan diwar2kan kat post aku pada September 4, 2013 pon dah hampir 7 bulan keluar dari perut aku.  Nama dia Nur Izz Zara Safiya.  Sangat sweet dan nakal.  Dah pandai meniti kat sofa.  Bila penat, tak reti nak duduk balik, menangis plak dia.  Hohoho.  Hobi, menyakat kakak Mayah.


Haaa ni gambar masa Izara baru lahir.  Kembang betul aku time nih.

Aku plak sekarang masih lagi kerja makan gaji di sebuah sekolah penerbangan di Bukit Damansara.  Bukan ajar budak bawak aircraft ye, kerja kuli je.  Baru saja meletak jawatan dengan 3 bulan notis setelah 1 tahun 5 bulan bekerja, dan sedang mencari kerja yang lebih 'baik'.  Kalau ada jawatan kosong sebagai HR Exec., please ler rekemen aku k :D

Suami aku lak alhamdulillah, dah dapat kerja yang 'baik' pon.  Sebelum ni kerja ngan Bank, Kerja sekarang ni lebih menjamin masa depan.  Keje dengan goverment.  


Itu laaa antara serba sedikit perkembangan tentang famili aku setelah setahun menyepikan diri.  Macam hari raya lak, setahun sekali baru timbul.  Pastu tenggelam balik.  Hahaha Tak konsisten betol. 

Uollz, janganlah dilupakan plak saya k.  Terus teruskanlah berkunjung ke laman hamba yang tak konsisten ni :D


2 comments:

  1. Tu ler pasal... lama u bertapa kat bottom my bloglist tu tak timbul2, teringat sokmo ok. pasni jangan hilang lagi k.

    ReplyDelete
    Replies
    1. no no no ..kalau nak hilang pon jangan laaa hilang lama sangat ..hahahaha bertahun tu ..

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...